Rețetă de pariziene cu mere caramel. Cel mai delicios desert
Publicat pe 29.03.2022 la 15:53 Actualizat pe 29.03.2022 la 15:53
Momentele petrecute alături de cei dragi sunt cele mai speciale, iar noi ne-am gândit să-ți prezentăm un preparat cu care să-ți uimești prietenii. Rețeta de pariziene cu mere caramel este un preparat delicios, rapid și care nu dă greș.
- Pariziene cu mere caramel
- Cel mai delicios desert
Învaţă să prepari nişte pariziene cu mere caramel impresionante şi aromate, chiar la tine acasă. Este o rețetă ușoară, cu un gust fabulos și cu care se mândresc și cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare pentru a face acest desert delicios!
Ingrediente:
-5 bucăți mere mari
-150 g zahar
-1 praf scorţisoară
-500 g făină
-1 bucată cubuleţ mic drojdie proaspătă
-70 g zahăr
-280 ml lapte
-50 g unt/margarină
-1 praf sare
-1 bucată esenţă vanilie
Mod de preparare:
Se spală merele, se curăță de coajă și miez și se taie cubuleţe. Cele 150 g zahăr se caramelizează cu câteva picături de apă. Într-un vas de cuptor, se pune caramelul lichid și deasupra se repartizează cubuleţele de mere presărate cu scorţișoară. Se dă vasul la cuptorul încins până ce merele s-au înmuiat. Se lasă să se răcească puţin apoi se fac piure cu ajutorul mixerului vertical.
Între timp, se face aluatul pentru pariziene: se dizolvă drojdia împreuna cu o linguriţă de zahăr în 60 ml lapte cald. Se lasă maiaua la crescut. Se cerne făina într-un vas încăpător, se amestecă bine cu restul de zahăr, cu margarina topită, esenţa de vanilie, laptele rămas și un praf de sare, apoi se adaugă maiaua și se frământă aluatul cam 10 minute. Dacă se lipește de mâini se mai adaugă un pic de făină. Se pune la crescut 30 de minute.
Se împarte aluatul în bile de 50-60 g fiecare. Se întinde fiecare în foaie ovală care se taie fâșii potrivit de subţiri pâna la jumătate. Pe cealaltă jumătate netăiată se pune piure de mere și se dă forma unui rulou cu franjurii la suprafaţă.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun rulourile unse cu gălbenuș frecat cu lapte. Se poate presăra zahăr deasupra. Se coc la foc mic pentru 25 de minute sau până se rumenesc frumos, dar atenţie să nu se ardă dedesubt. Se servesc ca atare sau pudrate cu zahăr vanilat.
Citește și: Rețetă de rulouri cu nucă. Un desert de post simplu și delicios