Rețetă de prăjitură zi și noapte. Desert gustos pentru zilele de post
Varianta de post a prăjiturii zi și noapte e una foarte gustoasă și cu care îți vei surprinde imediat familia. Aceasta nu conține, lapte, ouă sau unt și se face foarte ușor. Iată ingredientele de care ai nevoie.
- Cum se prepară rapid prăjitura de post zi și noapte
- Ingredientele de care ai nevoie
Prăjitura zi și noapte e una dintre prăjiturile preferate ale gospodinelor, asta pentru că se face foarte rapid și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Gustusul e unul pe măsură, însă de acum o poți face și când sunt zile de post în varianta fără lapte sau ouă.
Ingrediente
- 450 de ml de apă minerală
- 250 ml de ulei
- 300 de grame de zahăr
- o linguriță extract de vanilie
- o linguriță praf de copt
- 500 de grame de făinp
- 2 lingurițe de cacao
- 100 de grame de nucă măcinată
Mod de preparare pentru reteța de post a prăjiturii zi și noapte
Vom pune într-un bol apa minerală, uleiul și zahărul, dar și extractul de vanilie și vom amesteca până când se va dizolva zahărul. Se adaugă făina și praful de copt și se va mixa până când se va obține o compoziție omogenă.
Întreaga compoziție se va împărți în două părți egale. Într-una dintre ele se va pune cacao și vom începe să o incorporăm. Turnăm totul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelăm compoziția.
Deasupra acesteia se va pune ulterior și compoziția cealaltă cu cacao și, de asemenea, o vom nivela încât să fie uniformă. Pe deasupra vom pune nuca măcinată, astfel încât să mai existe și câteva bucățele mari mari.
Punem tava la cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute. După ce scoatem prăjitura, o vom lăsa la răcit și o vom tăia cuburi. Aceasta se poate servi cu ceai sau în funcție de preferințe.
Cu siguranță gustul variantei de post vă va surprinde, căci cu toate că nu conține lapte sau ouă, aceasta e aproape identic.