Rețetă de pulpe de pui în sos de muștar și castraveți. Ingredientele pentru cel mai bun preparat
Dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios, dar și ușor de preparat, îți propunem o rețetă simplă, dar gustoasă. Rețeta de pulpe de pui în sos de muștar și castraveți poate fi alegerea ideală, atunci când vrei să te bucuri de o masă de prânz gata în doar câteva minute.
- Ingredientul care va da un gust deosebit preparatului
- Cea mai simplă rețetă de pulpe cu pui
Printre preparatele simple și delicioase se numără și rețeta pentru pulpe de pui în sos de muștar și castraveți, pe care o poți încerca în zilele în care nu ai prea mult timp la dispoziție, dar vrei să te bucuri de un preparat gustos. Deși poate la prima vedere ai spune că este vorba despre un simplu, rețeta are și un secret, care va ajuta pulpele să fie delicioase.
Rețetă pentru pulpe de pui cu sos de muștar și castraveți
Ingrediente:
- 2 pulpe întregi de pui
- sare
- piper negru
- boia
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 2 linguri muștar
- 3 castraveți murați
- 1 linguriță de zahăr
- 150 ml vin alb sec
- tarhon
Mod de preparare:
Pentru început, se curăță pulpele și se spală, iar mai apoi se crestează. Ulterior, pulpele sunt condimentate cu sare, piper negru și boia, ca mai apoi să fie lăsate la frigider cel puțin un sfert de oră.
După ce au trecut cele 15 minute, se încinge uleiul și se lasă pulpele la prăjit. După ce sunt gata, sunt scoase, ca mai apoi să fie călită ceapa. După câteva minute, se adaugă și vinul.
Ulterior, se pun pulpele înapoi în tigaie, dar nu înainte de a adăuga apă, lichid care trebuie să ajută la jumătate. După ce o parte din lichid s-a evaporat, se adăugă zahărul, tarhonul, dar și piperul măcinat. Pulpele și sosul mai trebuie lăsate pe foc câteva minute.
Mai apoi, se adaugă și castraveții murați tocați, iar după acest pas, preparatul mai trebuie lăsat să fiarbă. De cele mai multe ori, această rețetă se poate asocia cu o garnitură de cartofi.