Rețetă de sarmale dietetice, gata în mai puțin de o oră. Ce să mănânci după masa de Crăciun
Sarmalele sunt unul dintre preparatele preferate ale românilor, însă vestea proastă este că au o mulțime de calorii. Dacă totuși îți dorești să te bucuri de acest preparat, dar nu vrei ca silueta ta să aibă de suferit, îți venim în ajutor cu rețeta pe care ți-ai fi dorit să o afli mai devreme. Iată cum gătești sarmale dietetice, un preparat potrivit după masa de Crăciun.
- Cum gătești sarmale dietetice
- Ce trebuie să știi despre acest preparat
Nu există Crăciun fără sarmale, iar românii nu se abat niciodată de la această regulă. Însă, de multe ori fanii acestui preparat se confruntă cu probleme de stomac sau cu multe kilograme în plus. Astfel, așa cum recomandă și specialiștii, organismul are nevoie de un echilibru. Din acest motiv, trebuie să știi ce să mănânci după masa copioasă cu familia.
Rețetă de sarmale dietetice, gata în mai puțin de o oră
Sarmalele dietetice sunt foarte delicioase, necesită puține ingrediente și sunt alegerea potrivită pentru cei care vor să își țină sub control greutatea.
Specialiștii le recomandă după zile în care ai mâncat preparate cu multă grăsime, astfel încât stomacul tău să nu aibă de suferit. Vestea bună este că sunt ieftine, iar de multe ori pot fi gătite cu ingredientele care ți-au rămas prin casă.
Ingrediente
- o varză mare
- 200 de grame de ceapă
- 100 grame de orez
- 400 de grame de carne de vită
- 200 grame de bulion
- piper, sare și cimbru
Mod de preparare
Se toacă carnea mărunt, se spală, iar după ce se îndepărtează excesul de apă, se bagă la mașina de tocat. Se taie o ceapă mărunt, iar mai apoi se spală orezul și se fierbe.
Se amestecă ceapa, carnea și orezul și se condimentează cu sare, piper și cimbru după gust.
Se taie cu grijă foile de varză, astfel încât să nu mai rămână cotorul și părțile tari. Se împachetează sarmalele cât mai strâns, iar mai apoi se pun la fiert, într-o oală încăpătoare. Deasupra sarmalelor poți să mai adaugi varză tocată.
Poți să mai adaugi în oală câteva fire de cimbru, pentru mai mult gust. După ce orezul din sarmale este fiert, se pot lua de pe foc.