Rețetă de soufra cu zmeură. Ingredientele de care ai nevoie pentru a face cea mai bună plăcintă grecească
Nu ai idee ce desert să mai pregătești pe cei dragi? Noi îți propunem să încerci această rețetă de soufra cu zmeură. Desertul este, de fapt, o plăcintă grecească ce ce are foi încrețite, care sunt acoperite cu o cremă aromată cu lămâie și vanilie.
- Cum faci cea mai soufra cu zmeură
- Ingredientele de care ai nevoie pentru plăcinta grecească
Rețeta de soufra cu zmeură este asemănătoare cu cea de Portokalopita, o altă plăcintă grecească, dar cu portocale. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie si ce pași trebuie să urmezi pentru a obține un preparat ca la carte.
Rețeta de soufra cu zmeură
Ingrediente:
- 800 gr foi fine de plăcintă
- 200 gr unt gras
- 5 ouă
- 150 gr zahăr
- coaja de la două lămâi
- 250 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 250 gr smântână acră cu 24% grăsime
- 1 praf de sare
- două lingurițe esență de vanilie
- 200 gr zmeură proaspătă sau afine
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare:
- decongelează foile de plăcintă, dacă folosești foi congelate din comerț.
- pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- topește untul și lasă-l la temperatura camerei.
- unge interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 30-32 cm cu unt topit.
- din pachetul de foi de plăcintă, grupează pe masa de lucru câte două foi.
- unge cu unt topit câte o foaie de plăcintă din fiecare grup, apoi așază peste ea a doua foaie.
- pliază-le pe latura scurtă sub formă de acordeon.
- procedează în același mod cu toate grupurile din foi de plăcintă și apoi așază-le concentric în tavă unsă cu unt.
- pune tava cu foile de plăcintă încrețite în cuptor și coace-le timp de 15 minute, la 180 de grade Celsius.
- pregătește compoziția cremoasă cu care vei acoperi foile de plăcintă. Sparge ouăle într-un bol, adaugă sarea, zahărul și coaja de la cele 2-3 lămâi, răzuită fin. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă cele două tipuri de smântână, esența de vanilie și omogenizează compoziția.
- scoate tava cu foile de plăcintă din cuptor și toarnă peste ele compoziția de mai sus.
- presară pe deasupra zmeura sau afinele și pune din nou plăcinta grecească în cuptor pentru încă 30-35 de minute.
- după ce s-a răcit, poți decora plăcinta cu zahăr pudră, scrie catine.ro.