Rețeta de ștevie, spanac, leurdă, la borcan, pentru iarnă. Cum le conservi cel mai bine
Gospodinele au început deja pregătirile pentru iarnă și vor să își umple cămarele cu fel de fel de preparate pe care le fac încă din vară. Astăzi o să vă spunem cum este cel mai bine să conservați spanacul, leurda sau stevia. Reteta este extrem de simplă și nu necesită multa muncă sau ingrediente deosebite.
- Rețeta de stevie, spanac, leurdă, la borcan, pentru iarnă
- Cum le conservi cel mai bine
Spanacul este un aliment foarte sănătos și cum foarte multe persoane care locuiesc la țară, au solare, sau îl cultivă în propria grădină e bine ca el să fie conservat pentru iarnă. La fel de sănătoase sunt și ștevia, dar și leurda. Când spanacul este cultivat de tine sau de o persoană de încredere este bine să ai câteva metode adecvate de conservare prin care să nu i se strice consistența și să nu transforme totul într-o pastă terciuită și maronie.
Rețeta de spanac sau alte verdețuri la borcan
- 1 litru de apă
- 1 lingură de sare de murături
- spanac verde sau alte frunze de salată, ștevie, lobodă, sfeclă, urzici, leurdă
Mod de preparare
Se aleg verdețurile de codițe, se spală foarte bine și le lăsăm la scurs. Punem pe foc o cratiță cu apă, adăugăm sare (1 lingură de sare la 1 l de apă) și când apa clocotește, se pun verdețurile. Se lasă pe foc doar cât se înmoaie, când apa dă în clocot, verdețurile se scot. În funcție de cât de mult spanac folosiți la o masă, puteți opta pentru a alege borcane de 400 g sau de 800 g.
Strecurați spanacul si puneți frunzele opărite în borcane. Se îndeasă bine cu coada unei linguri pentru a fi așezate. Deasupra puneți puțină sare, și 1-2 linguri din zeama în care a fiert. Apoi puneți borcanele la sterilizat pentru 20 de minute, iar apoi, direct în cămară. Puteți prepara la fel si ștevia sau leurda. Se procedează exact la fel, iar rezultatul e la fel de gustos. E o metoda sănătoasă și simplă de a pastra verdețurile pentru iarnă.
Citește și Vița de vie pregătită pentru iarnă, la borcan. Rețeta din bătrâni