Rețetă de supă de roșii. Ingredientele secrete pentru un preparat de neegalat
Supa de roșii este unul dintre cele mai ușoare preparate. Este un fel de mâncare foarte rapid și este extrem de gustos. Supa de roșii este bogată în vitamine și se poate consuma și rece de la frigider, ceea ce o face perfectă pentru zilele toride de vară. Care sunt ingredientele secrete pentru o supă de roșii perfectă. Regretatul gastronom Radu Anton Roman a dezvăluit cea mai bună rețetă de roșii.
- Supă de roșii, perfectă pentru vară
- Care sunt ingredientele secrete
Radu Anton Roman a fost un scriitor care era foarte pasionat de bucătărie. Acesta a scris și o carte de bucate în care dezvăluie rețeta celei mai bune supe de roșii pe care ai fi putut să o consumi vreodată. Care sunt ingredientele secrete pentru o supă de roșii excepțională.
Ingrediente
1 pahar orez
1 ceapă, pătrunjel, busuioc, sare, piper, pe gustul meseanului
1 morcov
1 kg roşii răscoapte, să dea zeamă
Mod de preparare
‘’Se taie roşiile cubuleţe. Se rad ceapa şi morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa. După o jumătate de oră se ia de pe foc, se presară verdeaţă’’, scrie în cartea sa regretatul gastronom Radu Anton Roman.
Cine a fost Radu Anton Roman
Radu Anton Roman a fost un gazetar, scriitor, realizator TV, vânător și pescar sportiv. A trăit 57 de ani și a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri. De-a lungul vieții sale a fost implicat în mai multe proiecte TV și publicații, dar din anul 1997 s-a dedicat complet gastronomiei. În anul 1998 a publicat cartea de gastronomie “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
"În vipia verii de Bărăgan, supa asta iese din frigider ca o salvare, că altceva decât glaciaţiune fulgerătoare şi interioară nu-ţi trebuie, dacă eşti fleaşcă, singur, în post şi pe asfalt", scria Radu Anton Roman.