Rețeta de supă thailandeză cu pui. Este simplă și delicioasă
Iubitorii de mâncare asiatică se găsesc oriunde, astfel că rețeta de mai jos este ideală de consumat. Are o savoare specială și se gătește foarte simplu, astfel că tot ce ai de făcut este să respecți pașii de mai jos.
- Rețeta de supă thailandeză cu pui
- Este simplă și delicioasă
Pentru iubitorii de mâncăruri asiatice, rețeta de mai jos este ideală. Supa thailandeză cu pui, cunoscută sub numele de "Tom Kha Gai" este delicioasă și se prepară foarte simplu. Rezultatul va fi unul delicios și îi vei putea surprinde pe cei dragi, în cadrul unei mese în familie.
Ingrediente
- 2 piepturi de pui
- 4 căni de supă de pui sau supă de legume
- 1 cană de lapte de cocos
- 2-3 linguri de pastă de curry roșu thailandez
- 1 tulpină de lemon grass
- 4-5 felii subțiri de ghimbir proaspăt
- 3-4 frunze de lime
- 2-3 linguri de sos de pește
- 2 linguri de suc de lime
- 1-2 linguri de zahăr de palmier sau zahăr brun
- 1-2 ardei iuți roșii (opțional, în funcție de preferințele tale)
- O mână de ciuperci
- Coriandru proaspăt tocat pentru decor
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
Într-o oală mare, încălzește laptele de cocos și pasta de curry la foc mediu. Curry roșu se poate găsi la supermarketuri asiatice. Amestecă bine până când pasta de curry este complet amestecată cu laptele de cocos și începe să se încălzească. Adaugă supa de pui sau de legume în oală și amestecă bine.
Adaugă bucățile de piept de pui, tăiate bucăți subțiri sau cuburi, tulpina de lemon grass, tăiat tot în bucăți, felii de ghimbir, frunzele de lime și sosul de pește în oală. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute sau până când carnea de pui este gătită și aromele s-au combinat.
Adaugă ardeiul iute tăiat și ciupercile, tăiate în bucăți, în oală și continuă să fierbi timp de încă 5-7 minute sau până când ciupercile sunt moi. După ce ai terminat gătitul, scoate tulpina de lemon grass și frunzele de lime kaffir din supă. Gustă și ajustează gustul cu suc de lime, zahăr și sare, după preferință.
Servește supa în boluri, presărând coriandrul tocat deasupra ca decor.