Rețetă de tartă cu mere și pere. Cum gătești cel mai aromat desert, potrivit pentru zilele reci de toamnă
Toamna este sezonul fructelor proaspete și delicioase, iar gospodinele trebuie să profite de acest moment pentru a-și încânta familia cu rețete delicioase. O idee potrivită pentru acest sezon este tarta cu mere și pere, unul dintre cele mai aromate deseturi din acest sezon. Iată cât de repede se gătește!
- De ce ingrediente ai nevoie pentru a găti acest desert
- Tarta cu mere și mere este ideală pentru toată familia
A sosit sezonul tartelor, iar cele cu fructe te introduc în atmosfera toamnei. Mirosul de fructe coapte și aluatul cald se completează perfect cu vremea răcoroasă de afară. Tarta cu mere și pere este modul ideal de a-i surprinde pe cei dragi într-o zi mohorâtă. Ai nevoie de puține ingrediente și câteva minute la dispoziție.
Rețetă delicioasă de tartă cu mere și pere
Acest desert va deveni preferatul familiei tale, iar gustul și mirosul îi vor cuceri pe cei dragi încă de la prima felie. Dacă te-ai săturat de rețetele clasice, pe care le-ai gătit de multe ori, este momentul să încerci un desert nou și delicios, care se gătește cu doar câteva ingrediente. Se poate pregăti și într-o după amiază.
Ingrediente pentru aluat
- o lingură mare de zahăr
- 200 de grame de făină
- 1 ou
- o jumătate de linguriță de biccarbonat de sodiu
- 125 grame de margarină
- sare
- 3 linguri de apă
Ingrediente pentru umplutură
- 3 mere
- 2 linguri de pesmet
- scorțișoară după gust
- un plicuțet de zahăr vanilat
- 3 pere
- o cană de zahăr
Mod de preparare
Se topește margarina, se pune într-un bol și se adaugă zahăr, iar mai apoi se amestecă sau se mixează. Ulterior, se adaugă și sarea, în funcție de preferințe. În același bol se adaugă oul, bicarbonatul stins cu lămâie, făina și apa rece. Toate ingredientele se amestecă foarte bine până se obține o compoziție omogenă, care se bagă la congelator aproximativ 10 minute ca să se răcească. După ce s-a răcit suficient, se scoate din congelator și se pune într-o tavă de copt.
Separat, se rad merele și se călesc cu zahăr, la foc mic să nu se ardă. Se adaugă în același bol pesmetul, zahărul și scorțișoara, iar mai apoi se amestecă până când se evaporă lichidul și se lasă la răcit.
După câteva minute, se pune pesmet peste aluat și se întinde amestecul de mere călite. Deasupra amestecului se pun felii subțiri de pere, iar peste acestea se pune zahăr vanilat. Se bagă tava la cuptor și se coace tip de 35 de minute la 180 de grade.