Rețetă de tartă cu mure. Un desert care te va cuceri de la prima încercare
Otartă cu fructe de pădure este mereu un desert inspirat, iar cea umplută doar cu mure este perfectă pentru ei care adoră gustul dulce-acrișor. Rețeta este extrem de simplă, dar rezultatul nu dezamăgește niciodată.
- tartă cu mure, un desert delicios
- Rețeta simplă este un alt motiv s-o încerci
Tarta cu mure este o prăjitură perfectă de sezon, iar partea cea mai bună este că se prepară foarte ușor. Nu trebuie să fii maestru cofetar ca să-ți reușească, dar rezultatul va părea ieșit din mâna unui profesionist, dacă urmezi pașii din rețeta de mai jos.
Rețetă de tartă cu mure
Ingrediente
Umplutura
1 kg mure proaspete sau congelate
5 linguri zahăr brun
5 linguri făina
un pic de esență de vanilie
Aluat
300 g făina
un ou mare
6 linguri apă
100 unt la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
un pic de esență de vanilie
un ou mic pentru uns pe deasupra
Mod de preparare
Murele spălate bine se pun într-o oală, iar peste ele se adaugă cele 5 linguri de zahăr și se pun pe foc. Se amestecă des și se lasă timp de 5-8 minute. Oala se dă deoparte și se pun cele 5 linguri de făină, apoi se dă iar pe foc și se amestecă în continuu, până când se îngroașă compoziția. Atuunci, se dă de pe foc și adaugă esența de vanilie și mixează iar și se lasă compoziția la răcit.
Pentru aluat se ia un bol și în el se mixează untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă oul, se amestecă iar și se pune apa. După ce amestecăm bine, se adaugă și făina și se mixează totul cu mixerul la început. După, se frământă cu mâna până când aluatul va fi compact și se poate manevra precum o bilă.
Aluatul se pune pe o folie, se împachetează bine și se dă la congelator pentru 40 minute. La finalul timpului dat, se ia și se împarte în patru, iar un sfert se pune în frigider. Restul de aluat se întinde cu sucitorul pe un blat presărat cu făină, într-o formă rotundă. Se pune hârtie de copt în tava care va fi folosită pentru tartă, iar în ea se așează aluatul și se îndepărtează surplusul.
În tava cu aluatul se toarnă umplutura de mure, iar peste se decorează cu fâșii din aluatul lăsat la frigider, sub formă de grilaj sau după preferințe. La final, se bate un ou și se unge tarta la suprafață cu el, cu ajutorul unei pensule de patiserie.
Tarta se dă la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute. După ce a fost scoasă din cuptor și s-a răcit complet, poate fi savurată.