Rețetă de tartă franţuzească de mere. Un desert delicios pentru zilele de vară
Dacă vrei să te delectezi în prima zi de vară cu un preparat delicios, dar și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de tartă franțuzească de mere, un desert gustos și pe placul familiei tale. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de tartă franţuzească de mere
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Cât mai multe gospodine pregătesc diverse prăjituri delicioase pentru zilele călduroase de vară. Dacă vrei să te delectezi cu un desert ușor de realizat și pe placul tuturor, noi îți prezentăm rețeta de tartă franțuzească de mere.
Rețetă de tartă franţuzească de mere
Ingrediente:
- 250 g făină
- 125 g unt rece, cuburi
- 1 ou
- 150 g pastă de migdale
- 2 linguri de smântână
- 1 kg mere
- suc de la o jumătate de lămâie
- 3-4 linguri de miere lichidă
Mod de preparare:
Adăugați făină și untul în robotul de bucătărie pentru frământare, iar apoi adăugați un vârf de sare și oul și lăsați compoziția până când devine omogenă. Adăugați 1-2 linguri de apă rece doar dacă este cazul, luați foietajul și frământați manual timp de câteva minute pe o suprafață presărată cu făină și înveliți foietajul în folie de plastic, iar mai apoi îl dați la rece pentru 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius, iar mai apoi luați foietajul și adăugați-l în forma acestuia. Amestecați pasta de migdale cu smântână și turnați compoziția în formă, iar mai apoi curățati merele de coajă și tăiați-le în patru, iar mai apoi tăiați felii.
Stropiți feliile de măr cu suc de lămâie și așezați-le în formă. Puneți compoziția la cuptor și coaceți tarta la 35-40 de minunte până când se rumenește. Lăsați tarta de mere să se răcească, iar apoi puteți să o serviți cu o cupă de înghețată. Poftă bună!