Rețetă de tocană cu năut și legume de post. Este perfectă pentru o cină în familie
Suntem în perioada postului, iar năutul este un aliment delicios pentru a fi consumat. El se prepară simplu, iar legumele îi vor oferi o savoare specială. Preparatul poate fi consumat ca atare, de întreaga familie sau alături de orez.
- Rețetă ideal de post cu năut și legume
- Este perfectă pentru o cină în familie
Pentru a face față perioadei de post, există o mulțime de preparate delicioase pe care le poți găti. Tocănița de mai jos este perfectă pentru o cină în familie, unde toateă lumea va fi mulțumită. Se prepară simplu, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.
Ingrediente
- 1 cană de năut uscat
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 linguriță de cimbru uscat
- Sare și piper după gust
- 1/2 cană de bulion sau sos de roșii
- 1 cană de apă
Mod de preparare
După ce ai lăsat nautul la înmuiat peste noapte, fierbe-l în apă cu puțină sare până când devine moale, aproximativ o oră. Poți folosi o oală sub presiune pentru a accelera procesul. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Legumele se taie cubulețe și se vor pune într-o tigaie mare, unde a fost încălzit uleiul de măsline. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin aurii. Se pun cartofii, morcovii și ardeiul gras în tigaie și amestecă-le bine. Lasă-le să se călescă timp de 5-7 minute până când încep să se înmoaie.
Pune condimentele pentru o aromă deosebită, boiaua dulce, cimbrul, sare și piper după gust. Apoi se amestecă toate ingredientele.
Strecoară nautul și adaugă-l în tigaie alături de legume. Adaugă bulionul sau sosul de roșii și apa. Amestecă bine pentru a combina toate ingredientele. Amestecul se pune într-o tavă de cuptor și acoperă-o cu folie de aluminiu. Se coace la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când legumele sunt moi.
Când este gata nautul cu legumele se poate servi alături de o porție de orez sau pâine.