Rețetă de chifteluțe cu năut. Preparatul delicios în timpul postului
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 22.11.2023 la 18:59
Actualizat pe 22.11.2023 la 18:59
Ne aflăm în perioada Postului de Crăciun, iar gospodinele fac numeroase preparate care pot fi consumate de întreaga familie. Chifteluțele cu năut sunt delicioase și se pregătesc în doar câteva minute, fără să fie nevoie de niciun efort.
- Rețetă de chifteluțe cu năut
- Preparatul delicios în timpul postului
Suntem în perioada postului de Crăciun, iar creștinii renunță la preparatele ce provin de la animale. Gospodinele pregătesc numeroase rețete care pot fi consumate de toată familia, fiind delicioase.
Chifteluțele de post se prepată simplă și nu ai nevoie de multă îndemânare în bucătărie. Ele au un gust foarte bun și se pot combina cu alte ingrediente pentru un prânz sau o cină perfectă.
Ingrediente
- 2 căni de năut fiert (sau din conservă, bine scurs și clătit)
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1/2 cană de făină de năut sau făină integrală
- 1/4 cană de pesmet (puteți folosi și făină de pâine integrală)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de tarhon uscat
- 1 lingură de cimbru uscat
- Sare și piper după gust
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se începe cu prepararea năutului. Dacă utilizați năut uscat, fierbeți-l până când este moale. Dacă folosiți năut din conservă, scurgeți-l și clătiți-l bine. Se pune năutul fiert într-un bol mare și pisați-l cu o furculiță sau pasați-l cu un blender de mână. Adăugați ceapa tocată, usturoiul zdrobit, făina de năut, pesmetul, uleiul de măsline, tarhonul, cimbrul, sare și piper. Amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă.
Luați porții mici din compoziție și formați chifteluțe rotunde sau ovale, după preferință. Puteți să vă umeziți ușor mâinile cu apă pentru a preveni lipirea compoziției. Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Prăjiți chifteluțele pe ambele părți până când devin aurii și crocante.
Pentru a absorbi uleiul se așează chifteluțele pe șervețele de hârtie și se lasă câteva minute. Ele pot fi servite cu sos de roșii, cartofi fierți sau piure de cartofi. Altă variantă ar fi într-un sandviș sau wrap cu diverse legume proaspete și sosuri de post.
CITEȘTE ȘI: Pilaf de orez cu legume. Rețetă simplă și delicioasă pentru post