Live acum Viața fără filtru
Prime time 19:00 Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Rețetă de tort fraisier. Cel mai gustos desert franțuzesc cu căpșuni

Rețetă de tort fraisier. Cel mai gustos desert franțuzesc cu căpșuni

Publicat pe 26.03.2022 la 23:51 Actualizat pe 26.03.2022 la 23:51

Vine ziua unui prieten și nu ști cum să-l surprinzi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de tort fraisier! Este un desert cu care nu vei da greș și tot odată este și cadoul perfect. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentr a-l prepara!

Rețetă de tort fraisier

facebook

Tortul Fraisier sau prăjitura cu căpșuni franțuzească este un desert extrem de laborios. Rețeta originală presupune două straturi de pandișpan genovez, straturi de cremă mousseline și căpșuni, un strat superior de marțipan sau bezea. Nu este un tort complicat, doar se realizează în mai mulți pași.

Ingrediente:

Pentru crema mousseline:

-250 ml lapte

-o păstaie de vanilie sau 1 linguriță extract vanilie

-2 ouă mari

-65 g zahăr

-20 g amidon

-130 g unt moale

-1 lingură Cointreau sau Kirsch

Pentru blat:

-3 ouă

-85 g zahăr alb

-25 g unt topit călduț

-85 g făină

-un sfert de linguriță de sare

Pentru sirop:

-25 g zahăr

-25 ml apă

-10 ml Cointreau sau Kirsch

Pentru marțipan:

-75 g zahăr pudră

-75 g făină de migdale

-15 g albuș ou

-10 g glucoză (opțional)

-colorant alimentar roșu

Pentru umplutură:

-250 g căpșuni

Mod de preparare:

Cum se prepară crema mousseline

Într-o cratiță se încălzește laptele alături de păstaia de vanilie tăiată în două părți. Dacă se folosește extract de vanilie se adaugă după fierberea laptelui.

Se aduce la fierbere și se dă deoparte.

Într-un castron se adaugă ouăle și zahărul. Se mixează până ce ouăle își deschid culoarea (3-5 minute).

Treptat se adaugă amidonul cernut și se amestecă având grijă la formarea cocoloașelor.

Jumătate din cantitatea de lapte preparat mai sus se adaugă peste amestecul de ouă. Se amestecă încontinuu.

Amestecul de ouă se adaugă în cratița cu laptele rămas și se pune la foc mediu. Se amestecă încontinuu timp de 3 minute, până se îngroașă.

Se ia cratița de pe foc, se adaugă jumătate din cantitatea de unt (65 g unt) și se mixează până ce se obține o cremă omogenă.

Se transferă într-un bol, se acoperă bine cu folie alimentară, astfel încât să atingă cremă peste tot. Se va evita formarea crustei. Se dă la rece. Se va scoate din frigider cu 1 oră sau 1 oră jumătate înainte de a asambla tortul Fraiser.

Când suntem gata de asamblarea tortului crema mousseline se va amesteca cu restul de 65 de g unt și lichiorul Cointreau.

Cum se prepară pandișpanul genovez

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Se pregătește o formă cu inel cu diametru de 15 cm. Se gresează cu puțin unt.

Într-un bol se bat ouăle și zahărul timp de 6-8 minute.

Se incorporează untul topit cald și se amestecă bine cu ajutorul unei spatule astfel încât să nu se piardă aerul din amestecul de ouă.

Se adaugă făina și sarea cernute în mai multe runde. Se amestecă prin mișcări de învăluire cu o spatulă după fiecare rundă.

Amestecul de pandișpan genovez se toarnă în forma gresată și se gătește 30 – 35 minute pe raftul de mijloc al cuptorului. Se va face proba scobitorii pentru a fi siguri.

Se va lasă cel puțin 10 minute să se răcească înainte de a fi tăiat.

Cum se prepară marțipanul

Într-un castron se amestecă făina de migdale și zahărul pudră.

Se adaugă albușul de ou și glucoza. Se amestecă până se obține o pastă omogenă. La început va fi lipicioasă, dar vom continua amestecare.

Se adaugă colorantul treptat, până se obține culoarea dorită. Se frământă.

Se formează o bilă de marțipan, se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece până la asamblarea tortului Fraisier.

Cum se prepară siropul

Într-o cratiță se pune apa și zahărul. Se pune pe foc mediu, fără a amesteca. Cel mult se poate mișca cratița pentru a ajuta zahărul să se dizolve.

După ce zahărul s-a dizolvat, se lasă să firabă timp de 2 – 3 minute.

Se dă de pe foc și se adaugă Cointreau sau Kirsch.

Se lasă la răcit.

Cum se asamblează tortul

Pandișpanul genovez se taie transversal în două blaturi de aceeași dimensiune (undeva la 2 cm grosime).

În aceeași formă în care s-a gătit pandișpanul se pune folie alimentară. Se așază primul blat la baza formei.

Se însiropează blatul cu jumătate din cantitatea de sirop având grijă ca siropul să fie distribuit uniform.

Se pune un strat subțire de cremă mousseline peste blat.

Căpșunile se taie în jumătăți pe lungime și se așază pe marginea formei, de jur împrejur.

Cu ajutorul unui poș cu dui se completează spațiile dintre căpșuni cu cremă mouselline.

Se adaugă restul de căpșuni (și ele tăiate pe jumătate). Cu ajutorul poșului completăm spațiile dintre căpșuni cu ajutorul cremei moussseline. Păstrăm puțină pentru stratul superior.

Se adaugă blatul rămas și se presează ușor pentru a nu rămâne aer în interiorul stratului cu cremă.

Se insiropează baltul cu siropul rămas.

Forma se acoperă cu folie alimenatră și se dă la rece pentru minim 2 ore.

Se acoperă stratul superior al tortului Fraisier cu crema mousseline rămasă.

Se întinde marțipanul într-o foaie de 2 mm grosime. Se taie o formă rotundă cu diametrul de 15 cm.

Se așază marțipanul cu grijă peste tortul Fraisier.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Rețetă de tort fraisier. Cel mai gustos desert franțuzesc cu căpșuni
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Cosmin Natanticu, față în față cu efectele negative ale unui obicei pe care îl au mulți români. Ce o să afle diseară, de la ora 18:00, la MediCOOL
  • Cosmin Natanticu, față în față cu efectele negative ale unui obicei
  • Ce o să afle diseară, de la ora 18:00, la MediCOOL
Showbiz intern
Un fost fotbalist de la FCSB a devenit tată! Prima imagine cu bebelușul
  • Un fost fotbalist FCSB a devenit tată
  • Atacantul este în culmea fericirii
Emisiuni TV
Rețeta lui Horia Manea de paste cu pui, salam chorizo şi sos cremos. Ingrediente și mod de preparare
  • Rețetă de paste cu pui, salam chorizo și sos cremos
  • Un preparat delicios pentru întreaga familie
Stiri interne
Un român și-a ucis iubita, tot româncă, în Italia! Crima i-a îngrozit pe polițiștii din Sicilia
  • Un bărbat și-ar fi ucis iubita în Italia
  • Veronica a fost găsită fără suflare
Emisiuni TV
Cea mai amplă cursă de eliminare de la Mireasa. Ce va putea decide publicul, în această săptămână: “Nu ținem cont de imunitate!”
  • Ce se întâmplă în cursa de eliminare
  • Decizie în premieră la Mireasa
Showbiz international
Un brand de lux a ignorat-o pe Meghan Markle! Moment stânjenitor la Paris Fashion Week
  • Meghan Markle a avut parte de un moment neașteptat la Paris Fashion Week
  • Ducesa de Sussex a revenit la eveniment după 10 de ani absență
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Zonele lovite de ploi torențiale și vânt puternic. Fenomene extreme pun autoritățile pe jar
recomandare pe as.ro
Cât a ajuns să coste un sejur de Revelion 2026 la Hotelul Simona Halep
Romania TV
BOMBĂ! Gigi Becali l-a cumpărat pe Louis Munteanu de la Ioan Varga. Transferul trebuia ţinut secret până la iarnă!
Romania TV
BOMBĂ! Gigi Becali l-a cumpărat pe Louis Munteanu de la Ioan Varga. Transferul trebuia ţinut secret până la iarnă!
recomandare pe antena3.ro
Femeia acuzată că și-a ucis 11 soți spune acum că, de fapt, nu-și amintește de câte ori a fost căsătorită, dar nimeni nu mai trăiește
recomandare pe antena3.ro
O româncă mutată de 12 ani din țară povestește cum a primit permis de conducere în 45 de minute și pașaport în 20, direct pe aeroport
recomandare pe antena3.ro
Polițistul care l-a prins pe agresorul livratorului străin povestește pas cu pas ce s-a întâmplat. Bătăușul și-a chemat în ajutor mama
recomandare pe playtech.ro
'Stau cu chirie de 16 ani. Am vreun drept la casă?'. Răspunsul avocatului, viral
recomandare pe playtech.ro
Românii, furaţi la unul dintre cele mai mari hoteluri din Turcia. Cum operează cameristele: 'Seiful era blocat...
recomandare pe redactia.ro
Maine e mare sarbatoare!! Il cinstim pe sfantul care ne protejeaza de farmece si vraji. Multi romani ii poarta numele 👇 VEZI IN PRIMUL COMENTARIU 👇
recomandare pe redactia.ro
Ce poreclă avea Gigi Becali în tinerețe. Mulți nu știau că i se spunea așa: ”Nu se lua de el nici Miliția, nici Securitatea!”
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Prezentatoarea TV generată cu AI e noua senzație a Ligii Campionilor. Costă o avere imaginile cu ea
recomandare pe bzi.ro
Schimbare uluitoare a Ioanei State! Cât a slăbit vedeta! – GALERIE FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cum s-a afișat fiica Andreei Marin în America: Ce face Violeta Bănică în weekend
recomandare pe dailybusiness.ro
Criza de la CFR Călători se adânceşte! Circulaţia trenurilor companiei de stat ar putea fi întreruptă începând cu data de 7 octombrie
recomandare pe dailybusiness.ro
România va produce drone defensive împreună cu Ucraina pentru apărarea Flancului Estic al NATO
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop octombrie 2025. 4 zodii vor avea un nou început: schimbări majore în bani, relații, stil și casă
recomandare pe a1.ro
Când și de ce a renunțat Nicoleta Luciu la silicoane. Vedeta a slăbit, însă nu vrea să se oprească aici