Rețetă de trufe cu piure de cartofi. O combinație atipică, dar extrem de delicioasă
Ai încercat vreodată trufele de ciocolată cu piure de cartofi?! La prima vedere, pot părea un desert destul de bizar, însă gustul unic te va face să le gătești cât se poate de des. Ei bine, nici nu trebuie să stai prea mult în bucătărie. Acest desert fără coacere și fără prea multe ingrediente este potrivit pentru toți membrii familiei.
- Cele mai delicioase trufe
- Combinația care te va încânta
- Cum să le pregătești
Dacă ai gătit piure de cartofi pentru cină sau pentru prânz și ți-a rămas, nu trebuie să îl arunci, căci poți găti cu el cele mai bune trufe. Cu siguranță, toată familia ta le va adora. Le poți personaliza, bineînțeles, cu ingredientele care îți plac.
Rețetă de trufe cu cartofi
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cele mai delicioase trufe cu piure de cartofi!
Ingrediente:
- jumătate de cană de piure de cartofi (rece)
- 1 ceașcă de fulgi de ciocolată
- jumătate de linguriță de esență de vanilie
- jumătate de ceașcă de pudră de cacao (sau fulgi de cocos, zahăr pudră, nuci măcinate)
Mod de preparare:
1. Fulgii de ciocolată se topesc la microunde. Ciocolata topită se amestecă foarte bine cu piureul de cartofi rece, până când devine un amestec omogen.
2. Compoziția se bagă la frigider și se lasă ”la odihnit” timp de o jumătate de oră. Când s-a întărit, compoziția se scoate și se mai lasă câteva minute la temperatura camerei. Ulterior, din compoziție se formează biluțe.
3. Toate biluțele ar trebui să aibă aceeași dimensiune. După ce le-ați format, se tăvălesc prin diferite ingrediente și arome, cum ar fi nuci măcinate, bombonele de ciocolată, fulgi de cocos, după bunul plac.
4. Se așază pe un platou și se bagă la frigider pentru câteva ore, apoi sunt gata de servit.