Rețetă de trufe de ciocolată și cafea. Un desert ușor de preparat
Despre trufe se spune că sunt reginele deserturilor, un adevărat răsfăt, o oază de ciocolată completată de gustul intens de cafea și de o aromă subtilă de lichior. Învelite în cacao sau în ciocolată, trufele, sunt acel desert ce te va binedispune si iti va readuce pofta de viață.
- Rețetă de trufe de ciocolată și cafea
- Un desert ușor de preparat
Rețeta de trufe de ciocolată și cafea este o rețetă pe care trebuie să o încerce, mai ales, cei care sunt mari iubitori de cafea. Pentru a face aceste trufe, nu aveți nevoie de multe ingrediente, de aceea ar fi bine să folosiți dintre cele mai bune. Gustul acestui desert depinde foarte mult și de calitatea cafelei, a pudrei de cacao, a ciocolatei folosite. Așadar, dacă vă doriți un preparat gustos, ar fi bine să alegeți ingrediente de calitate.
Ingrediente pentru rețeta de trufe de ciocolată și cafea
- 200 gr ciocolată;
- 100 ml smântână lichidă;
- 50 gr unt;
- 3 linguri cafea;
- 3 linguri lichior de cacao;
pentru crustă:
- 3 linguri cacao;
Mod de preparare:
Într-un bol, la bain-marie, puneți smântâna lichidă, ciocolata ruptă cubulețe, untul, cafeaua și lichiorul. Dacă vreți ca trufele să iasă mai dulci, puteți adăuga și două trei linguri de zahăr pudră. Amestecați apoi continuu pana când untul și întreaga cantitate de ciocolată sunt bine topite și obțineți o compoziție omogenă.
Puneți apoi la rece până când compoziția de ciocolată se va întări.
După ce s-a întărit, lauți din compoziție si formați rapid biluțem iar apoi puneți trufele la rece să se întărească.
După ce s-au întărit, le puteți da prin cacao și sunt numai bune de servit. Un desert simplu, ușor de făcut, dar care are un gust de excepție!
Citește și Rețetă de înghețată cu mure. Un desert delicios pentru sezonul cald