Rețetă de zacuscă de dovlecei cu sfeclă roșie. Un preparat gustos de sezon
Gospodinele se pregătesc intens să prepare cele mai delicioase rețete pentru anotimpurile reci, motiv pentru care noi îți prezentăm rețeta de zacuscă de dovleci cu sticlă roșie, care este delicioasă și pe placul tuturor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-inurnezi!
- Rețetă de zacuscă de dovlecei cu sfeclă roșie
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă nu știi ce să mai prepari pentru anotimpul rece, noi îți prezentăm rețeta de zacuscă de dovlecei cu sticlă roșie, care este delicioasă și pe placul familiei tale. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a realiza acest delicios preparat!
Rețetă de zacuscă de dovlecei cu sfeclă roșie
Ingrediente:
- 4 kilograme de dovlecei
- 2 kilograme de sfeclă roșie
- 1,5 grame de ceapă
- 100 ml oțet
- 150 ml ulei
- 100 grame usturoi
- 200 grame zahăr
- 200 ml apă;
- sare și piper
Mod de preparare:
Taie ceapa cubulețe, iar mai apoi spală dovleceii și curăță-i de coajă și semințe, după care îi dăm prin răzătoare. Tot prin răzătoare se dă și sfecla roșie, iar mai apoi toate ingredientele se pun într-un vas mare și se adaugă usturoiul mărunțit, zahărul, sarea, oțetul și uleiul, dar și apa și se lasă totul deoparte timp de două ore .
Zacusca se pune la fiert timp de o oră, iar momentul fierberii trebuie să amesteci încontinuu. Când zacusca a fiert se pune fierbinte în borcane, iar mai apoi se adaugă capacele. Se întorc borcanele cu gâtul în jos, iar mai apoi se acoperă cu pătură și se lasă să se răcească cât e nevoie după ce s-au răcit, le puteți pune într-un loc răcoros și întunecat.