Rețetă delicioasă de tartă de mere de post. Cum pregătești un desert ca la carte
Chiar dacă ne aflăm în postul Paștelui și ai poftă de ceva dulce şi delicios, dar nu ai foarte mult timp la dispoziţie, acest desert este perfect pentru tine. Încearcă o tartă cu mere de post, ușor de făcut și foarte delicios.
- Cum să pregătești o tartă de mere
- Cea mai ușoară rețetă de post
Rețetă de tartă de mere de post
Cu toții știm că în perioada postului ne abținem de la anumite alimente, iar deserturile pot fi o adevărată provocare. Totuși noi vă prezentăm o rețetă simplă, delicioasă și rapidă pentru a-ți satisface pofta de dulce. Tarta de mere de post este o alegere ideală pentru un desert de pus pe masă cu prietenii și familia.
Ingrediente
Pentru aluatul de tartă:
200 gr făină
4 linguri zahăr
100 ml ulei
un praf de sare
apă rece
Pentru umplutură:
6 mere
2 linguri zahăr
1 lingură scorțișoară
Mod de preparare
Într-un bol puneți făina, zahăr, sare și ulei și începeți să frământați în timp ce adăugați treptat apa rece. Cum oul lipsește din rețetă, fiind elementul care închega aluatul, apa îi va ține locul. Aluatul se pune în formă de copt și se găureste cu dinții unei furculițe și lăsați-l la rece circa 30 de minute.
Pentru umplutură se spală merele și se curăță de cotor, ca mai apoi să le tăiați în felii grosuțe. În tigaia încinsă puneți merele pentru a le căli ușor, iar apoi le scoateți pe un prosop care să absoarbă. Apoi se adaugă feliile de mere în tavă, peste altuatul pregătit în formă, presărați zahărul, scorțișoara și coaceți tarta la aproximativ 180 de grade timp de 20 de minute.
Presărați la final cu zahăr pudră și poftă bună!
Citește și Cea ma simplă rețetă de negresă de post. Iată cât de ușor este!