Rețeta lui Chef Joseph Hadad pentru shaorma de casă. Secretul bucătarului pentru un prânz delicios
Chef Joseph Hadad a împărtășit cu fanii săi o rețetă de shaorma de casă. Ea se prepară în doar câteva minute, iar rezultatul va fi unul delicios.
- Rețeta lui Chef Joseph Hadad pentru shaorma de casă
- Secretul bucătarului pentru un prânz delicios
Shaorma este unul dintre cele mai gustoase preparate de tip fast food. Conține mai multe legume și pui, alături de o lipie, iar gustul este unul nemaipomenit. Pentru a evita mersul la fast-food sau în alte restaurante, chef Joseph Hadad a pregătit o rețetă perfectă, care se poate găti acasă, iar timpul de preparare este unul redus.
Pentru a pregăti shaorma, ai nevoie de pui și câteva legume, dar și arome speciale ce constau în condimente. Chef Joseph Hadad lausă rețeta lui și îi încurajează pe urmăritorii săi să o încerce.
Ingrediente
- 130 g pulpă de pui dezosată
- 1 ceapă mică
- 1/2 castravete proaspăt
- 1 castravete murat
- 1 lingură de pătrunjel
- 1 roșie
- piper negru zdrobit
- sumac
- sare
- chimion
- ulei de masline
- 3 linguri humus
- 1 lipie (pită)
Mod de preparare
Puiul se taie în cuburi medii, apoi se toacă ceapa julienne, roșiile în cuburi mai mare, castraveții și pătrunjelul pătrunjelul. Tigaia se încinge bine cu ulei de măsline, se pune puiul și se sotează 2-3 minute, până devine auriu. Se pune și ceapa peste și se lasă la prăjit câteva minute. Urmează condimentele, sare, chimion și sumac, apoi se amestecă bine.
Humusul se pune pe o farfurie, ca un pat, apoi se adaugă puiul gătit și legumele tocate. Se presară și pătrunjelul, iar pe marginea de hummus se presară sumac. Farfuria se stropește cu ulei de măsline și lipia sau pita se pune deasupra. Dacă nu ai la îndemâna suman, se adaugă un alt condimente, repcum curcuma sau chimion.