Rețetă de hummus cu sfeclă roșie coaptă. Un preparat inedit pentru perioada postului
Publicat pe 25.03.2022 la 22:18 Actualizat pe 25.03.2022 la 22:18
Este sfârșit de săptămâna, iar weekend-ul se apropie cu pași repezi. Dacă nu știi ce preparat să faci în weekend, noi îți prezentăm rețeta de hummus cu sfeclă roșie coaptă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti acest preparat de post!
- Rețetă de hummus cu sfeclă roșie coaptă
- Un preparat inedit pentru perioada postului
Rețeta de hummus cu sfeclă roșie este ușor de preparat, e extrem de gustos și sănătos și, pe deasupra, arată absolut minunat pe orice masă festivă. Este un preparat perfect pentru vegani, vegetarieni și pentru cei care țin post.
Ingrediente:
-2 bucăți de sfeclă medii
-400 g năut fiert
-1/2 linguriță sare
-3 linguri tahini
-2 căței de usturoi
-2 linguri zeamă de lămâie
-2 linguri apă
-2 linguri ulei de măsline
-2 linguri rozmarin sau chimion
Mod de preparare:
Spală sfecla bine și pune-o la copt (acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminiu) timp de 45 de minute. Dacă atunci când o înțepi cu o scobitoare aceasta intră ușor, înseamnă că e gata. Scoate din cuptor și lasă la răcit 5-10 minute.
În timp ce aceasta se răcește, prepară hummus-ul. Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat).
Când s-a răcit sfecla, curăț-o, taie-o bucăți mici și paseaz-o într-un blender, până e moale de tot. Adaug-o peste hummus-ul făcut mai devreme.
Se servește cel mai bine cu pâine prăjită crocantă și fierbinte.
Citește și: Secretul celei mai bune rețete de mâncare de urzici. Cât se fierb pentru a avea cel mai bun gust