Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orez cu lapte și sos de caramel. Cum să faci un desert special
Florin Dumitrescu a pregătit o rețetă specială. Orezul cu lapte și sos de caramel ne aduce aminte de copilăria, iar varianta reinterpretată va oferi un gust delicios, fiind perfect pentru toată familia.
- Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orez cu lapte și sos de caramel
- Cum să faci un desert special
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai simpatici bucătari din România iar, de-a lungul timpului, a oferit numeroase sfaturi pentru gospodine. De data aceasta, el a prezentat o rețetă de orez cu lapte și sos de caramel. Rezultatul este unul delicios și este preparat pas cu pas.
Cum se prepară orezul cu lapte și caramel
Orezul cu lapte ne amintește de copilărie, iar mulți dintre noi suntem nostalgici cu privire la acele vremuri. În acest fel, rețeta făcută de Florin Dumitrescu este perfectă atât pentru cei mici , cât și pentru cei mari și este delicioasă.
Juratul de la Chefi la cuțite servește orezul cu lapte împreună cu fructe și adaugă sosul de caramel. Prima dată se pune laptele la fiert, se adaugă zahărul și cele două batoane de vanilie, apoi ne ocupăm de fructele, care se vor pune pe frigărui.
”Începem prin a pune laptele la fiert, la foc mic. Am pus 1,5 litri de lapte, 150 de grame de zahăr și două batoane de vanilie. Putem merge acum mai departe cu cealaltă operațiune, cu fructele. Curățăm ananasul , tăiem și merele și pregătim cele două frigărui. Punem ananas, măr, căpșune”, spune Florin Dumitrescu în cadrul unui videoclip.
Cum se prepară sosul de caramel
Pe lângă frigăruile de fructe, se prepară și sosul de caramel. Ele se vor pune în tigaie pentru a se carameliza, apoi ne ocupăm de sos. Avem nevoie de 4 linguri de zahăr pe care îl lăsăm să se topească, coniac, smântână de gătit și unt. Procesul de gătire este foarte scurt și durează câteva minute.
”Pentru caramel, într-o tigaie punem 4 linguri de zahăr și lăsăm să se topească. Frigăruiele de fructe le dăm cu puțin zahăr înainte și le punem într-o tigaie. Întoarcem fructele. Pentru caramel, avem nevoie să avem la îndemână coniac, smântână de gătit și unt. În momentul în care zahărul este topit, putem pune coniacul, după care punem smântâna și lăsăm să fiarbă și mai punem aproximativ 80 g de unt. Când este gata, trebuie să-l lăsăm doar să se răcească”, a continuat chef-ul.