Rețeta Panna Cotta cu căpșuni la pahar. Un desert rapid, simplu și delicios
Dacă vrei să te delectezi cu un desert delicios și cremos potrivit pentru zilele călduroase, pueți încerca să preparați Panna Cotta cu iaurt și căpșuni. Este o rețetă rapidă și gustoasă.
- Rețeta Panna Cotta cu căpșuni la pahar
- Un desert rapid, simplu și delicios
Panna Cotta cu căpșuni este un desert popular și extrem de delicios. Așa că, dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat gustos, la care să nu muncești prea mult, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pe care o poți face în doar câțiva pași.
Rețetă Panna cotta cu iaurt și căpșuni
- 200ml lapte
- 300g iaurt grecesc
- 200g capsuni
- 10g gelatina granule (se poate folosi si foi de gelatina)
- 80g indulcitor sau zahar (eu am folosit un indulcitor pe baza de stevia)
Mod de preparare:
Se pune gelatina într-un bol mic, apoiu se pune apă rece peste ea, cât să o acopere. O puneți deoparte pentru câteva minute.
Apoi puneți laptele într-o cratiță, și adăugăm îndulcitorul. Atenție însă, laptele nu trebuie să fiarbă! Cratița trebuie pusă la foc mic și trebuie lăsată numai puțin, cât să se încălzească laptele.
După ce s-a încălzit, oprim focul și adăugăm gelatina amestecând până când este complet dizolvată.
Într-un blender pasăm căpșunii și apoi îi punem în lapte. Adăugăm apoi și iaurtul grecesc și amestecăm până obținem o compoziție omogenă. Punem apoi compoziția panna cotta în pahare transparente și le punem la frigider minimum 1-1,5 ore, apoi se poate servi. Poftă bună!
Citește și Rețetă de budincă cu lămâie. Desert delicios și cremos pentru zilele călduroase