Rețeta pentru brioșe cu portocale. Desertul pe care micuții îl vor îndrăgi
Brioșele se numără printre cele mai apreciate deserturi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Rețeta de mai jos se prepară în doar câteva minute și este delicioasă. Mirosul de portocală va umple toate casa cu miros de sărbătoare.
- Rețeta pentru brioșe cu portocale
- Desertul pe care micuții îl vor îndrăgi
Brioșele sunt un desert perfect atât pentru cei mai mici, cât și pentru cei mari. Ele sunt delicioase și au un gust excelent. Rețeta de mai jos se face în doar câteva minute și nu ai nevoie de prea multă îndemânare pentru a le pregăti.
Pe lângă gustul delicios, mirosul de portocală îți va aduce sărbătoarea în casă. Nu trebuie să uităm că aceste citrice ne duc cu gândul la copilărie și, mai ales, la perioada Crăciunului.
Ingrediente
- o cană de făină
- două ouă
- o ceașcă de zahăr
- o ceașcă de lapte
- un pliculeț de praf de copt
- o portocală
Mod de preparare
Cuptorul se va încălzi la 180 de grade Celsius, apoi se va pregăti aluatul pentru brioșe. Rețeta este una simplă și ai nevoie de doar câteva minute pentru prepararea sa.
Se topește untul, apoi se amestecă cu făina și praful de copt. Se decojește o portocală, apoi se stoarce tot sucul din ea și se păstrează coaja. Cele două ouă se vor separa, albușurile fiind puse într-un recipient mai mare.
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul, apoi se vor adăuga și gălbenușurile. Se amestecă până s-au omogenizat, apoi se vor adăuga în aluatul format din unt, făină și praful de copt. Adaugi, treptat și sucul de portocală și amesteci pentru a se încorpora.
Aluatul format se pune în formele de copt și se lasă la cuptor pentru 30 de minute. La final se verifică cu ajutorul unei scobitori și le oprești când aceasta va ieși curată. Se pot consuma atât calde, cât și reci, iar casa va avea un miros de sărbătoare.