Rețetă pentru cei mai buni castraveți marinați. Care e secretul
Cui nu-i plac murăturile, dar mai ales castraveții? Ei bine, pentru astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de castraveți marinați pe care să-i pregătiți pentru iarnă. Dacă nu doriți să-i cumpărați din magazin, atunci trebuie să urmați acești pași și îi veți putea prepara chiar la voi în casă.
- Cum să prepari castraveți marinați în casă
- Care e secretul pentru cea mai bună rețetă
Deja gospodinele se pregătesc cu preparatele pe care le vor lăsa la conservat pentru la iarnă, iar una dintre rețelele pe care acestea le fac în această perioadă e cea de castraveți marinați. Vă prezentăm și noi o rețetă simplă, dar și secretul pentru a avea cei mai buni castraveți.
Ingrediente
- castraveți mici
- oțet
- apă
- sare
- zahăr
- boabe de muștar
- boabe de pipet
- ceapă mică
- morcovi
- cotoare și flori de mărar
Mod de preparare pentru rețeta de castraveți marinați
Mai înainte de toate ne vom ocupa de sterilizarea borcanelor, pot fi folosite atât borcane mai mici, cât și borcane mai mari, în funcție de preferințe. Ulterior, vor spăla castraveții în mai multe ape și vom curăța ceapa și morcovul.
După ce am curățat ceapa și morcovul ne vom ocupa de castraveți. În fiecare borcan vom pune atâția castraveți cât vor încăpea, iar ulterior vor pune și 2-3 felii de ceapă urmată de morcovul tăiat rondele sau pe lungime.
Se va mai introduce în borcan și o lingură de boabe de piper, dar și patru linguri de oțet. Se adaugă o lingură cu vârf și încă jumătate de lingură de zahăr tos, dar și o lingură rasă se sare.
După ce ați adăugat toate ingredientele vom pune apa, dar și cotoarele sau florile de mărar. Se vor înfileta capacele și se vor pune borcanele într-o oală mare, pe fundul și marginile căreia vom pune proaspe. Se va pune apa peste borcane, dar trebuie să fiți foarte atenți astfel încât nivelul acestia să fie mai jos de 1-2 cm față de marginea capacului.
Borcanele se vor lăsa sub prosoape până a doua zi
Imediat se va pune oala la foc potrivit, iar din momentul în care începe să fiarbă se va lăsa aproximativ 10-15 minute pe aragaz.
După ce s-a scurs timpul, scoatem borcanele fierbinți și le acoperim cu niște prosoape până a doua zi. După cele 24 de ore în care au stat pe masă sub prosoape, borcanele ulterior le vom putea pune în beci sau în cămară.