Rețetă pentru zacuscă de vinete cu boia. Preparatul este delicios și sănătos
Zacusca se numără printre cele mai consumate preparate de către români, iar în fiecare toamnă gospodinele se pregătesc temeinic pentru venirea iernii. Dacă îți dorești un gust autentic de zacuscă cu vinete, rețeta de mai jos este perfectă pentru tine.
- Rețetă pentru zacuscă de vinete cu boia
- Preparatul este delicios și sănătos
Zacusca este nelipsită din casa oricărui român. Ea se poate prepara sub diverse forme, însă gustul este delicios de fiecare dată. De data aceasta, vă prezentăm rețeta de zacuscă cu vinete și ardei ce are un gust delicios și se face într-o cantitate redusă, pentru a se consuma cât mai repede. Pe o felie de pâine, ea este perfect, având o aromă și o savoare aparte.
Ingrediente
- 30 ml ulei
- 4 vinete
- 4 ardei grași
- 2 cepe
- 2 roșii
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
Mod de preparare
Prima dată se coc vinetele și ardeii pe plită sau în cuptor. După ce sunt gata, ei se curăță de coajă, apoi se lasă la scurs timp de 2-3 ore. După ce au eliminat toată apă, vinetele se toacă, apoi ardeii se taie în fâșii.
Ceapa se toacă mărunt, apoi se decojesc roșiile și se taie cuburi. Se pune la călit ceapa, iar când devine aurie se adaugă și celelalte legume, roșiile, vinetele și ardeii. Se fierbe timp de 45 de minute, apoi se condimentează cu sare, piper și boia dulce, după gustul fiecăruia.
Dacă faci o cantitate mai mare de zacuscă, îi poți oferi un gust inedit dacă vei folosi un truc simplu. Încă din bătrâni se obișnuia ca pe fundul vasului în care se fierbe zacusca să se pună trei pietre. Ele trebuie să fie spălate și dezinfectate înainte de a fi introduse în oala cu mâncare. Deși pare destul de ciudat pentru unele persoane, în acest fel, legumele nu se vor lipi de fundul oalei în care gătim.