Rețetă prăjitură cu pișcoturi, cremă de iaurt și fructe. Un desert rapid, care nu necesită coacere
Așa-i că atunci când te ”lovește” pofta de dulce nu ai vrea să stai ore în șir până să faci un desert de casă, de care să te bucuri împreună cu cei dragi? Ei bine, noi îți prezentă o idee de rețetă de prăjitură cu pișcoturi, cremă de iaurt și fructe. Se prepară rapid, și nu necesită coacere.
- Rețetă prăjitură cu pișcoturi, cremă de iaurt și fructe
- Un desert rapid, care nu necesită coacere
Deserturile fără coacere se numără printre preferatele gospodinelor, pentru că, nu necesită mult timp, și, mai ales pe timp de vară, sunt perfecte, pentru că atunci când e cald, parcă nu prea îți mai vine să mai folosești și cuptorul.
Rețetă prăjitură cu pișcoturi, cremă de iaurt și fructe
Ingrediente:
- o jumătate de pachet de pișcoturi;
- un compot de fructe tropicale sau orice alte fructe;
- 700 grame de iaurt simplu sau cu fructe;
- 400 grame de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime;
- 2 linguri de zahăr pudră;
- 15 grame de gelatină;
- 75 ml de apă rece;
- 2-3 cuburi de ciocolată pentru decor;
Mod de preparare:
Bateți smântâna împreună cu zahărul pudră. Dacă alegeți să folosiți iaurt simplu adăugați un pic mai mult zahăr.
Amestecați apoi iaurtul cu frișca, cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a păstra pe cât posibil aerarea din frișcă.
Puneți gelatina împreună cu apa într-un vas și o lăsați la hidratat 10 minute.
Între timp desfaceți conserva de compot și separați zeama de fructe. Dacă sunt mari, fructele le puteți tăia bucăți mai mici.
Adăugați și fructele în compoziția de iaurt și smântână.
Puneți apoi într-o tavă încăpătoare, cu pereții cât mai înalți, un rând de pișcoturi pe care le treceți, înainte să le așezați, prin zeama de la compot.
Puneți gelatina pe baie de aburi și o topiți.
Luați o lingură cu iaurt și o puneți în gelatină. Amestecați bine, apoi adăugați treptat încă 2-3 linguri și amestecați.
Puneți compoziția amestecată peste întreaga compoziție de iaurt și smântână. Amestecați bine, la fel, cu mișcări ușoare, de jos în sus.
Turnați toată compoziția peste pișcoturile din tavă.
Pregătiți un alt rând de pișcoturi peste compoziția de iaurt și fructe, evident, după ce le-ați trecut rapid prin zeama de la compot.
Acoperiți cu folie alimentară ca să nu prindă miros și puneți la rece, în frigider, până a doua zi.
A doua zi puteți decora cu fructe, în funcție de preferințe.
Citește și Rețetă de Panna Cotta cu pepene galben. Un desert delicios pentru cele mai speciale momente