Rețetă prăjitură de weekend. Un desert care se prepară rapid și va fi pe gustul tuturor
Dacă nu ai idee cu ce desert să îi servești pe cei dragi, noi îți propunem o rețetă de prăjitură de weekend. Un desert rapid, ușor de preparat, pentru care nu ai nevoie de ingrediente speciale. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat ca la carte.
- Nu știi cu ce desert să îi servești pe cei dragi în weekend?
- Noi avem o idee
- Vezi cum se prepară prăjutura de weekend
În acest weekend, răsfață-te cu un desert delicios care, cu siguranță îți va satisface pofta de dulce. Noi îți propunem o rețetă de prăjitură de weekend.
Rețetă prăjitură de weekend
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 căni de făină
- 1 cană de zahăr
- 1 cană de unt (sau margarină)
- 1 ou
- 1 linguriță de praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3-4 mere mari, curățate și tăiate în felii subțiri
- sucul de la jumătate de lămâie
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
- amestecă, într-un castron mare, făina și praful de copt.
- adaugă untul tăiat în cuburi și amestecă.
- adaugă oul și amestecă până când se formează un aluat omogen.
- Împarte aluatul în două părți: una mai mare pentru partea de jos și una mai mică pentru partea de deasupra.
- amestecă feliile de mere cu sucul de lămâie, zahărul brun și scorțișoara, într-un alt recipient și lasă-le deoparte pentru câteva minute pentru a se macera și a-și elibera aromele.
- întinde bucata mai mare de aluat într-o tavă de copt unsă și tapetată cu hârtie de copt.
- pune amestecul de mere pe baza de aluat, nivelându-l uniform.
- pune bucata mai mică de aluat peste umplutură, o poți tăia în benzi și să faci un model în stil fagure sau să acoperi prăjitura în întregime.
- pune prăjitura la copt, în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când aluatul de deasupra devine auriu.
Poftă bună!