Rețetă prăjitură franțuzească. Un desert pe care trebuie să-l încerci
Prăjitura franțuzească este compusă din două blaturi fragede cu cacao, un blat din albușuri cu nucă de cocos și o cremă de gălbenușuri aromată. Este un desert bun si aspectuos si se preteaza a fi preparat într-o zi de sărbătoare, pentru ca sigur vă veți încânta musafirii cu acest dulce. Rețetă prăjitură franțuzească. Un desert pe care trebuie să-l încerci.
- Rețetă prăjitură franțuzească
- Un desert pe care trebuie să-l încerci
Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar noi vă propunem să încercați să preparați acest desert extrem de delicios. E adevărat, este o rețetă ce necesită timp și răbdare, dar merită efortul. Cei dragi vor fi foarte încântați când vor degusta această prăjitură franțuzească.
Rețetă prăjitură franțuzească
Ingrediente:
Foi cacao :
- 300 g faina
- 150 g zahar
- 150 g unt
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 200 ml smantana
Umplutura :
- 6 albusuri
- 250 g zahar
- 150 g nuca cocos
- visine din visinata
Crema :
- 6 galbenusuri
- 250 g zahar
- 1 plic budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 250 ml frisca lichida
- 1 lingurita gelatina hidratata in putina apa
Glazura:
- 200 g ciocolata
- 4-5 linguri frisca lichida
- fulgi de cocos sau ciocolata alba
Mod de preparare:
Prepararea foilor:
- mixați untul cu zaharul, adaugați smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
- puneți la frigider aluatul obtinut pentru 1-2 ore, apoi il scoatem din castron cu mainile infainate si il rasturnam pe masa tot cu faina. Imparțiți aluatul in 2.
- puneți prima foaie in tava, peste hartie de copt. Peste foaie puneți umplutura cu cocos, visinele, si deasupra cea de-a doua foaie.
Preparare umplutură:
- mixați spuma albusurile și adăugați treptat zaharul.
- la final, nuca de cocos trebuie încorporată cu ajutorul unei linguri, prin răsturnare, de jos in sus
- întindeți apoi umplutura peste foaia de aluat intinsa deja in tava, iar deasupra asezți visine, apoi cea de a doua foaie de aluat. Ultima foaie trebuie înțepată cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla in timpul coacerii.
- puneți la cuptor pentru circa 20-30 minute.
Preparare cremă:
- mixați gălbenușurile spuma cu zaharul, adăugați apoi praful de budincă de vanilie, iar la final laptele fierbinte.
- puneți craticioara pe foc mic și amestecați pana se ingroasa crema.
- luați de pe foc, adăugați gelatina hidratata in foarte putina apa, și apoi o lăsați la răcit.
- bateți separat frisca pana devine o spuma tare și adăugați treptat crema răcita.
- întindeți crema peste prajitura si o puneți în frigider 2 ore, dupa care se glazureaza cu ciocolata topita si se decoreaza cu fulgi de ciocolata alba sau fulgi de cocos.