Rețetă rapidă de omletă turcească. Cum poți să prepari Menemen la tine acasă
Menemen este un preparat tradițional turcesc ce nu lipsește de pe masa turcilor în fiecare dimineață. Acesta este mai exact o omletă, însă care conține mai multe ingrediente ca cea întâlnită în țara noastră și pe care o știm cu toții.
- Cum să prepari rapid rețeta tradițională de menemen
- Omleta turcească, printre preferatele românilor
Dacă își place bucătăria turcească, atunci neapărat ai mâncat și menemen, omleta turcească ce impresionează de fiecare dată pe toată lumea cu gustul deosebit pe care îl are. De acum poți să îl prepari chiar și tu în casă, căci ai nevoie de puține ingrediente și nu necesită nici mult timp de pregătire.
Ingrediente
- 4 ouă
- 2 roșii mici
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapă mică
- 2 lingurițe de pastă de tomate
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 1/2 linguriță de oregano uscat
- sare
- piper
- chilli, dacă dorești
Mod de preparare pentru rețeta de omletă turcească
Mai înainte de toate vei începe să speli și să tăi legumele în cubulețe mici. Ceapa și ardeiul verde se vor pune la călit în ulei de măsline într-o tigaie de mari dimensiuni și destul de adâncă. Se adaugă sare, iar ulterior vom pune peste ele și roșiile tocate, dar și cele două lingurițe de pastă de tomate.
Vom mai pune din nou puțină sare, piper, dar și oregano, iar suplimentar și chilli, după care vom lăsa totul la foc mediu timp de 7-8 minute până când roșiile par pătrunse.
Vom bate ouăle pentru omletă, iar în tigaia cu legume vom face loc pentru a adăuga acest amestec. Atunci când omleta începe să se lege, cele două părți se vor amesteca și se vor mai lăsa pe foc aproximativ 2 minute, amestecând continuu pentru ca întreaga compoziție să aibă un aspect uniform.
După ce am oprit aragazul vom putea să servim omleta fierbiente cu pâine prăjită. În Turcia, localnicii aleg să adauge în omletă și carne tocată de vită sau de miel, dându-i astfel un alt gust preparatului. Prin adăugarea de carne tocată, omleta turcească poartă numele de kiymali menemen.
În acest caz primul pas va fi de a căli carnea în ulei de măsline, aproximativ 15-20 de minute la foc redus și amestecând continuu, iar abia ulterior te vei apuca și de ceilalți pași de mai sus.