Rețetă simplă de negresă de post cu gem. Cum să obții un desert delicios în mai puțin de o oră
Publicat pe 18.03.2025 la 08:33 Actualizat pe 18.03.2025 la 08:33
Negresa unul dintre deserturile care îți vor aminti de copilărie. Fie că o pregătești în varianta clasică, cu glazură de ciocolată sau adaugi și alte ingrediente, se pregătește rapid și poate fi consumată și în post. Varianta de post conține gem de casă și nuci mărunțite.
- Rețetă simplă de negresă de post cu gem
- Cum să obții un desert delicios în mai puțin de o oră
Rețeta clasică de negresă conține lapte, unt și smântână, dar poate fi preparată și din ingrediente de post. Cea mai cunoscută dintre variantele de post este cea cu gem de casă și nucă, în care ingredientele precum laptele și untul sunt înlocuite cu apă minerală și ulei vegetal.
Rețetă simplă de negresă de post
Ingrediente:
- 400 ml apă minerală
- 100 ml ulei vegetal
- 350 gr făină
- praf de copt
- esență de rom / vanilie
- nucă mărunțită
- 150 gr cacao
- 100 gr zahăr
- gem
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește blatul, format din apă, ulei vegetal, zahăr, gem și esență de rom / vanilie. Se amestecă bine, iar atunci când zahărul este dizolvat se adaugă cacao, praf de copt și făina, dar nu înainte de a fi cernute pentru a te asigura că blatul va fi pufos. Dacă aluatul este prea tare, este bine să mai adaugi gem, iar consistența dorită trebuie să fie cea a unui chec.
Se amestecă bine și se ia o tavă tapetată cu hârtie de opt în care se toarnă aluatul și se uniformizează. Se adaugă deasupra nuca mărunțită. Negresa trebuie lăsată la cuptor între 40-50 de minute și se face testul scobitorii dacă nu ești sigur că e gata. Se lasă la răcit și abia mai apoi se adaugă și zahăr pudră.
Dacă vrei ca aluatul pentru negresă să fie mai gros, se pot adăuga nuci mărunțite și atunci când îl pregătești, iar pentru ca aluatul să fie ușor de amestecat este bine să nu fie folosit un gem care are o textură groasă. În loc de nuci mărunțite de deasupra, se poate face o glazură de ciocolată de post, care se obține din zahăr pudră, cacao / fulgi de ciocolată, ulei vegetal, apă și esență de rom / vanilie.