Rețetă tradițională de ciorbă rădăuțeană! Secretul care o face delicioasă! Singurul preparat românesc inclus într-un top internațional
Ciorba rădăuțeană este unul dintre cele mai îndrăgite preparate românești și se pare că nu doar de cei de la noi din țară, căci a fost recent inclusă într-un top internațional. Iată cea mai ușoară și delicioasă rețetă!
- Cum gătești ciorba rădăuțeană tradițională
- Preparatul românesc îndrăgit de străini
Mâncarea românească se menține în topul preferințelor oamenilor din întreaga lume în domeniul culinar. De generații întregi, gospodinele din România sunt apreciate și lăudate peste hotare pentru mâncarea pe care o gătesc, iar acest lucru se întâmplă și în continuare.
Rețetă tradițională de ciorbă rădăuțeană
Ciorba rădăuțeană este un preparat cu care nu poți să dai greș. Este delicioasă, se gătește repede și este pe placul aproape tuturor. Ciorba rădăuțeană este îndrăgită atât de români, cât și de turiștii străini, iar cea mai delicioasă este după rețeta tradițională.
Ingrediente
Această rețetă necesită câteva ingrediente obligatorii. Este un preparat care nu necesită foarte mulți bani, căci pe majoritatea deja le ai în casă.
- 2 gălbenușuri
- un piept de pui
- o jumătate de țelină
- 4 căței de usturoi
- un ardei kapia
- sare, piper
- 200 ml smântână
- 2 morcovi
- 2 linguri de oțet
- pătrunjel
Mod de preparare
Se pregătesc legumele, care se curăță, se spală, iar mai apoi se pun la fiert într-o oală umplută cu doi litri de apă, alături de pieptul de pui. Se adaugă sare și se lasă la fiert.
După aproximativ o oră de fierbere, când carnea de pui poate fi deja pătrunsă, se scot legumele și carnea și se lasă la răcit. Țelina și unul dintre morcovi se pasează, iar ardeiul și al doilea morcov se toacă. Carnea de curăță de pieliță și se taie cubulețe, iar mai apoi se adaugă înapoi în ciorbă, alături de legume și se pune, din nou, la fiert.
Separat se pregătește un bol, unde adaugi cele două gălbenușuri de ou cu smântâna și se amestecă, iar mai apoi se adaugă cățeii de usturoi și se amestecă din nou. În bolul cu amestecul de smântână și galbenușuri se toarnă puțină supă fierbinte din oală pentru a avea aceeași temperatură, se adaugă în ciorbă și se oprește focul. La final se adaugă oțetul, pătrunjelul tocat, sare și pieper după gust.