Rețetă tradițională de prăjitură tăvălită cu cocos, de Crăciun. Ce să adaugi pentru un pandișpan pufos
După cum știm cu toții, prăjiturile tradiționale sunt cele mai delicioase și fac senzație pe masa de Crăciun. Una dintre cele mai îndrăgite este prăjitura tăvălită cu nucă de cocos, un desert fabulos. Iată ce ingredient trebuie să adaugi pentru un pandișpan pufos.
- Cum gătești cea mai delicioasă prăjitura tăvălită cu nucă de cocos
- Un desert fabulos pentru masa de Crăciun
Masa de Crăciun a românilor este îmbelșugată în fiecare an, iar prăjiturile sunt nelipsite. În timp ce unele necesită timp și multe ingrediente, altele se gătesc ușor și au un gust fabulos. Una dintre ele este prăjitura tăvălită cu nucă de cocos, un desert excepțional.
Rețetă de prăjitură tăvălită cu nucă de cocos
Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos este un preparat care îți amintește de iernile din copilărie și unul dintre cele mai delicioase deserturi românești. Se gătește în multe feluri și cu multe arome, dar cea mai populară este prăjitura tăvălită cu nucă de cocos.
Ingrediente pentru pandișpan
- 380 de grame de zahăr
- 2 linguri de miere
- 8 linguri de lapte
- 380 grame de făină
- 3 ouă
- 1 praf de copt
Ingrediente pentru cremă
- 200 grame zahăr
- un pachet de margarină
- 50 de grame de cacao
- 500 de ml de lapte
Mod de preparare
Pandișpanul se gătește foarte repede. Tot ce trebuie să faci este să pregătești un bol mare, unde pui toate ingredientele enumerate și le amesteci până când compoziția este omogenă. Este recomandat să amesteci cu o spatulă de silicon și cu mișcări lente, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
După ce compoziția este omogenă, toarnă uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de cop și se coace timp de 30 de minute la 175 de grade Celsius. După ce s-a copt suficient, se lasă obligatoriu la răcit, iar mai apoi se taie cubulețe egale.
Pentru a pregăti crema trebuie să adaugi într-o cratiță laptele și zahărul. Se fierb împreună, iar mai apoi se adaugă pudra de cacao în timp ce amesteci încet. După ce s-a incorporat suficient, se ia de pe foc și se adaugă margarina.
Cuburile de pandișpan se trec prin crema de cacao, iar mai apoi prin nuca de cocos și se lasă la răcit. În timp ce se răcesc se va întări și ciocolata și vor fi mai ușor de mâncat.