Rețetă de prăjitură tăvălită cu nucă de cocos. Un desert rapid și foarte gustos
Publicat pe 25.01.2022 la 19:51 Actualizat pe 25.01.2022 la 19:53
Daca îți este poftă de un desert rapid și foarte delicios, prăjitura tăvălită cu nucă de cocos este o variantă foarte bună. Este o gustare pentru întreaga familie și te poate duce cu gândul la momentele copilăriei. Iată cum se prepară acest delicios desert!
- Rețetă prăjitură tăvălită cu nucă de cocos
- Mod de preparare
Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos este o adevărata delicatesă atunci când îți este poftă de un desert, rapid, gustos și care te duce cu gândul la momentele frumoase ale copilăriei. Iată care sunt ingredientele cu care poți prepara gustarea pentru întreaga familie.
Ingrediente pentru blat
200 grame de făină
200 grame de zahăr tos
5 ouă
1 linguriță cu vârf praf de copt
2 fiole de esență de vanilie
130 grame de unt topit
Ingrediente pentru glazură
100 grame de unt
250 mililitri lapte
65 grame de cacao
370 grame de zahăr(pudră sau tos)
1 fiolă de esență rom
Ingrediente pentru tăvălit
250 de grame de nucă de cocos
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Într-un vas mare, se bat ouăle cu ajutorul mixerului și se adaugă treptat zahărul și vanilia până se obține un amestec omogen și fin. Se vor turna treptat făina și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă.
Când s-a omogenizat, se toarnă untul ( care va fi topit și lăsat la temperatura camerei) și se amestecă. Se va pune compoziția într-o tavă care nu se lipește și dă la cuptor 25 de minute, iar pandișpanul la răcit și se va face glazura. Untul va fi topit ușor într-o cratiță, se toarnă laptele și se amestecă. Se cerne zahărul și pudra de cacao, amestecă încet până începe să se îngroașe glazura.
Spre final, se adaugă esența de rom, iar glazura se lasă un pic la răcit. Între timp se taie pandișpanul în cubulețe. Înfige, pe rând, o furculiță în fiecare cub în parte, se înmoaie bine în glazură până se acoperă uniform, scurge excesul și dă prin nuca de cocos.
Prăjitura tăvălită cu cocos se lasă bine la răcit înainte de servire. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mac. Desert rapid și simplu