Cum sa prepari prăjitură cu miere. Rețetă simplă și delicioasă
Publicat pe 23.01.2022 la 00:04 Actualizat pe 23.01.2022 la 00:05
Dacă vrei să prepari o gustare care îți aduce aminte de copilărie și este destul de simplă, dar foarte gustoasă, atunci prăjitura cu miere este cea mai bună alegere. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru desertul savuros!
- Care sunt ingredientele de care ai nevoie
- Desertul îți aduce aminte de copilărie
Dacă ai nevoie de un desert gustos, dar nu știi ce sa alegi, prăjitura cu miere este răspunsul. Gustarea îți va aduce aminte cu siguranță de gustul copilăriei și este una din cele mai îndrăgite și gustoase.
Ingrediente pentru foi
4 ouă
100 grame de zahăr
1 linguriță de amoniu pentru prăjituri
1 linguriță oțet
60 mililitri ulei
2 linguri pline cu miere
650 grame făină
1 praf de sare
1 pliculeț de zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă ( Stratul 1 și 3)
400 mililitri lapte
2 ouă
50 grame făină
120 grame zahăr
vanilie coajă rasă 1 sau 2 lămâi
180 grame unt
1 praf de sare
300 grame gem de prune (stratul 2)
decor- zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru pregătirea cremei se pun la fiert 300 de ml de lapte, iar separat se mixează ouăle cu făina, zahărul, restul laptelui și sare.
În momentul în care laptele a dat primul clocot se adaugă compoziția de mai sus și se amestecă aproximativ 2-3 minute, până când se îngroașă. În următorul pas se va lua vasul de pe foc și se va lăsa să se răceasă complet, iar apoi se va mixa împreună cu untul ( la temperatura camerei), zahărul, coaja de lămâie și zahărul vanilat.
Pentru pregătirea foilor ouăle se vor mixa cu zahărul pentru 3-4 minute, iar apoi se va adăuga uleiul (50 ml), mierea, amoniu pentru prăjituri stins în oțet, praful se sare și vanilia. Se va mixa până când se va obține compoziția omogenă.
Se va adăuga făină (600 grame) puțin câte puțin și se va amesteca până se va incorpora. După aceea aluatul va fi împărțit în patru, vom întinde patru foi dreptunghiulare cu ajutorul făinii (50 de grame) și le coacem pe fundul unei tăvi ( dimensiunea 20x3) după procedeul de mai jos.
Se pune o bucata de aluat pe tava unsa, se intinde cu ajutorul unei merdenele in start uniform iar marginile se inlatura cu ajutorul unui cutit. Se inteapa in cateva locuri si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C pentru ~ 8 min. Cand foaia capata o culoare usor aurie pe margini se scote tava din cuptor, se introduce lama unui cutit sub foaie si se trece usor pe ambele parti pentru a inlatura riscul de prindere. Se inteapa in cateva locuri si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C pentru ~ 8 min. Cand foaia capata o culoare usor aurie pe margini se scote tava din cuptor, se introduce lama unui cutit sub foaie si se trece usor pe ambele parti pentru a inlatura riscul de prindere.
Foaia coapta se aseaza pe o tava tapetata cu hartie. La fel se procedeaza si cu restul foilor.
Pentru asamblarea prăjiturii se va pune pe o tavă tapetată cu hârtie prima foaie și se va adăuga primul strat de cremă. Așezăm a doua foaie și adăugăm un strat uniform de gem. Se va pune și a treia foaie și se adaugă ultimul strat de cremă.
Peste prajitura se aseaza ultima foaie, o hartie de copt si un blat cu o greutate (cc 2-3 kg) pentru a uniformiza straturile de crema, timp de 1 ora la rece.
Se lasa la rece pana a doua zi pentru ca foile sa devina fragede, după care îndepartam marginile la prajitura, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.
După ce ați parcurs acești pași, prăjitură este gata să fie servită. Poftă bună!
Citește și: Rețeta Brownie Cheesecake! Cel mai gustos și rapid desert pentru weekend