Rețeta Brownie Cheesecake! Cel mai gustos și rapid desert pentru weekend
Publicat pe 21.01.2022 la 22:37 Actualizat pe 21.01.2022 la 22:37
Ei bine, weekend-ul a sosit, iar dacă nu ai chef să faci absolut nimic, ci doar să stai și să te uiți la un film, noi îți recomandăm să faci acest lucru și cu o porție de Broxnie Cheesecake în mână. Iată cum poți să prepari cel mai simplu și gustos desert!
- Rețeta de Brownie Cheesecake!
- Cum se prepară pas cu pas!
Ei bine, dacă vrei să îți răsfeți papilele gustative weekend-ul acesta, ai venit pe site-ul potrivit, asta fiindcă îți vom prezenta rețeta de Brownie Cheseecake, unul dintre cele mai gustoase și simple deserturi.
Rețeta de Brownie Cheesecake!
Fie că aveți o masă festivă, o petrecere în familie sau o aniversare, vreți să faceți o surpriză celor dragi sau colegilor, această poate fi o soluție bună. Ei bine, nu aveți cum să dați greș cu această rețeta. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente Brownie Cheesecake:
- 100 g unt
- 60 g ciocolată neagră
- 1 lingură lapte
- 50 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 150 g zahăr brun
- 2 pachete zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 20 g praf de cacao neagră
- 1 ou + 1 albuș
- 1/2 linguriță esență de vanilie
Pentru cheesecake:
- 500 g ricotta
- 2 ouă + 1 gălbenuș
- 50 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 30 g gris
- 10 g făină
- 75 g zahăr
Mod de preparare Brownie Cheesecake:
Începem să pregătim partea de brownie, astfel că primul pas este să topim untul și îl lăsăm să răcească. În acest timp, într-un bol, amestecăm ingredientele solide (făină, praful de copt, zahărul brun, 1 pachet zahăr vanilat, sare și cacao).
Batem un ou, turnăm untul topit peste ou, apoi adăugăm treptat ingredientele solide.Incorporam ciocolată topită la baine-marie cu o lingură de lapte, iar abia la final albusul bătut spumă tare. Într-o tavă tapetata sau cu hârtie de copt, se adugă compoziția și se lasă până se pregătește cealaltă parte.
Pentru partea de cheesecake: amestecăm brânză ricotta cu zahărul și ouăle plus un gălbenuș, toate bătute în prealabil, iar apoi punem și grisul, făină, frișcă lichidă și amestecăm până se omogenizează compoziția.
După acest pas, turnam brânză peste aluatul de brownie și amestecăm cu lingură din loc în loc, de jos în sus, pentru a realiza efectul de marmorat. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit și lăsăm la 175°C (pe ventilație) pentru 55-60 minute.
După ce este coaptă o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se răcească, apoi o pudrăm cu zahăr și ne putem delecta papilele gustative. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de cheesecake a lui Sorin Bontea. Cum poți să îți surprinzi familia