Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă. Cea mai delicioasă rețetă
Gospodinele știu cât de important este să îți umpli cămara cu borcane cu legume, pe care să le găsești acolo în timpul iernii. Dincolo de clasicele murături cu castraveți sau gogoșari, vă prezentăm o nouă rețetă, care vă va diversifica mesele pregătite pentru cei dragi.
- Rețetă de roșii tocate cu ceapă și usturoi
- Cea mai bună alegere de murături pentru la iarnă
Ne apropiem tot mai mult de perioada în care gospodinele se pregătesc să umple cămările cu borcane cu legume și murături pentru perioada iernii. Cu siguranță multe dintre acestea s-au gândit deja la castraveții sau gogoșarii murați, care sunt printre cele mai populare legume pe care românii le pun la murat.
Rețeta de roșii tocate cu ceapă și usturoi la borcan
Dacă vă propuneți să încercați, de această dată, ceva nou care o să vă coloreze cămara și mesele pentru cei dragi, noi venim cu una dintre cele mai delicioase rețete de legume la borcan, de care puțini români știu. Pentru pregătirea acestora nu aveți nevoie de alte ingrediente față de cele pe care le folosiți în mod obișnuit, dar veți descoperi o combinație la care nici nu v-ați gândit.
Cum să pregătești cele mai delicioase legume la borcan
Rețeta de roșii tocate cu ceapă și usturoi este una dintre cele mai delicioase, cu atât mai mult cu cât le puteți adăuga ca murături la aproape orice fel de mâncare. Pentru prepararea acestora, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puțin timp la dispoziție. Așadar, haideți să aflăm de ce avem nevoie și cum se prepară.
Ingrediente
- 3 kg roșii pe care le veți decojii
- 1 lingură cu sare pentru murături
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 sau 4 crenguțe cu frunze de busuioc
- 1 lingură de ulei
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ceapă
Mod de preparare
Primul pas este să opărim roșiile și să le decojim, apoi le tâiem cotoarele și le tocăm cuburi. Pasul următor este să lăsăm cuburile de roșii la stors, pe o sită. Apoi curățăm ceapa și usturoiul, pe care le tocăm. Între timp, pregătim o tigaie în care punem ulei și îl lăsăm la încins, în care vom adăuga ceapa și usturoiul și le lăsăm să se călească, iar peste câteva minute după ce le-am pus în tigaie, vom pune o linguriță de sare. După ce observăm că ceapa este suficient de călită, stingem focul și le lăsăm deoparte. În roșiile cuburi adăugăm pătrungelul tocat mărunt și busuiocul.
Sterilizăm borcanele și adăugăm roșiile tocate, peste care vom pune ceapa călită și usturoiul și uleiul în care le-am călit. Le punem capacele borcanelor și le vom agita, pentru a le ajuta să se amestece, apoi le întoarcem cu capul în jos.