Cum prepari cele mai bune murături asortate. Rețeta de 100 de ani pe care puține gospodine o știu
Publicat pe 12.08.2022 la 17:11 Actualizat pe 12.08.2022 la 17:11
Toate gopsodinele fac pregătiri pentru iarnă, iar bineînțeles că orice român își dorește să aibă în cămară tot ce este mai bun. Îți dorești să le pregătești celor dragi murături ca la bunica, dar nu știi cum? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai delicioasă rețetă, veche de 100 de ani, de murături asortate. Puține femei știau de ea. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum poți să prepari cele mai bune murături asortate
- Rețetă de 100 de ani
Orice gospodină își dorește să aibă în cămară cele mai delicioase murături pentru iarnă. Vrei să le pregătești celor dragi ceva mai diferit anul ăsta, care, totodată, să îți amintească de bunătățile pe care le făcea bunica? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă, veche de 100 de ani, de murături asortate. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de cele mai delicioase murături pentru iarnă. Această rețetă îți va aduce multe laude din partea celor dragi.
Rețetă de 100 de ani de murături asortate
Ingrediente
- gogonele verzi şi pârguite
- castraveţi ardei kapia roşu şi verde
- ardei iute şi semi-iute
- conopidă
- ţelină cu rădăcină şi frunze
- morcovi sfeclă
- roşie sare grunjoasă
- usturoi
- un bucheţel de cimbru
- mere
Modul de preparare
Pentru început, spălăm și curățăm ingredientele. Lăsăm gogonelele întregi. Tăiem rădăcina de țelină, morocovii, sfeclă roșie, merele, usturoiul și conopida. Dizolvăm o lingură cu vârf de sare grunjoasă într-un litru de apă. Fierbem apa și dizolvăm sarea și buchețelul de cimbru. Punem totul în borcane. Lăsăm așa 10 minute și turnăm totul în recipientul unde am lăsăt legumele pentru murat.
Legăm capacul borcanului, iar după 24 de ore mai putem adăuga peste legume, dacă ne dorim și este cazul, după care sigilăm. Punem borcanele la păstrare și le putem desface după cel puțin o lună, iar apoi murăturile sunt gata de servit. Poftă bună!