Se curăță ciupercile de coajă? Tot ce trebuie să știi despre gătitul ciupercilor
Ciupercile sunt considerate fără îndoială un preparat special, însă puțini sunt cei care știu detalii despre gătirea lor. De exemplu, se curăță sau nu ciupercile de coajă înainte de a fi gătite? Vă prezentăm astăzi cum se se pregătesc pentru gătit ciupercile champignon, dar mai ales, cât se fierb ciupercile pleurotus și champignon.
- Cum se pregătesc pentru gătit ciupercile champignon?
- Cozile de la ciuperci se mănâncă?
Multă lume preferă să gătească ciuperci, considerând că sunt un preparat foarte repede de gătit, însă nu mulți sunt cei care știu detalii despre pregătirea lor. În cele ce urmează, vă spunem dacă este indicat sau nu să curățăm ciupercile de coajă înainte de a le găti, dar și detalii despre pregătirea ciupercilor pleurotus și champignon.
Se curăță sau nu ciupercile de coajă înainte de a fi gătite?
Începem prin a vă spune că este important să cumpărați ciuperci vrac și nu la caserolă, deoarece, în felul acesta, le puteți verifica în ce stare sunt, bucată. Este indicat să alegeți ciuperci întregi, cu pălării intacte și, cel mai important, pline de culoare. Cu toate că mulți sunt de părere că ciupercile ar trebui curățate de coajă înainte de a fi gătite, ei bine, este suficient ca acestea să fie periate de pământ înainte. Jamie Oliver și Gordon Ramsay, bucătari renumiți, recomandă acest lucru atunci când vine vorba de gătitul ciupercilor.
Cum se pregătesc pentru gătit ciupercile champignon?
Cât despre ciupercile champignon, este important să știți că acestea se curăță de pământ cu un prosop curat și se taie felii înainte de a fi gătite. De asemenea, un alt sfat de care trebuie să țineți cont este să nu le spălați niciodată, deoarece acestea absorb foarte multă apă. În cazul în care faceți acest lucru, timpul de coacere va fi mai lung, deoarece vor lăsa prea multă zeamă și își vor pierde și din vitamine.
Cozile de la ciuperci se mănâncă?
O altă nedumerire care stă pe buzele tuturor este legată de codiție ciupercilor. Ei bine, cu toate că unii le aruncă, mulți preferă să le gătească alături de ciupercile tocate. Astfel că, multe persoane preferă să taie cozile și să le pună la fiert sau, în unele cazuri, acestea sunt tocate mărunt pentru umplutura din interiorul ciupercii. În cazul în care aveți ciuperci de dimensiuni mici, le puteți lăsa cu tot cu codiță, fără a le mai toca.
Cât se fierb ciupercile pleurotus și champignon?
Bucătarii cu experiență recomandă ca ciupercile champignon să se lase la gătit timp de cinci minute, în timp ce pentru ciupercile cu stridii va fi nevoie de cincisprezece minute. De asemenea, ciupercile chanterelles și ciupercile de aspen se lasă timp de 20 de minute în apă clocotită. Ciupercile albe au un timp de gătire de 40 de minute, iar russula, în jur de jumătate de oră.
Cât de bune sunt ciupercile congelate din comerț?
Legumele și fructele congelate își menține aceleași vitamine și minerale ca în momentul în care au fost congelate. Grație tuturor proceselor tehnologice moderne, aceste sunt înghețate imediat după ce au fost culese, la un interval de doar câteva ore. La fel se întâmplă și în cazul ciupercilor.