Stufat de miel, rețetă tradițională. Cum să îl gătești perfect, cu ceapă verde
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi! Gospodinele din toată România au început deja pregătirile, să le fie casa lună și masa îmbelșugată. Ce trebuie să știe acestea este că pe lângă faimoșii cozonaci, salata de beouf, sarmalele, ouăle roșii, pasca și alte preparate de sezon, mai există unul extrem de delicios: stufatul de miel. Iată cum arată rețeta tradițională, cu ceapă verde!
- Cea mai bună rețetă tradițională pentru stufatul de miel.
- Ce pași simpli trebuie să urmezi.
Paștele reprezintă un motiv de mare bucurie pentru fiecare bun creștin! De departe, dintre cele mai râvnite preparate sunt ouăle roșii, frumos încondeiate, și mielul. În continuare vă vom prezenta o rețetă tradițională de stufat de miel, după care cu siguranță vă veți linge pe degete, căci are un gust absolut delicios!
Stufat de miel, reteță tradițională cu ceapă verde
Pentru rețeta tradițională de stufat de miel nu aveți nevoie decât de doar câteva ingrediente. Preparatul se gătește destul de rapid și poate fi servit imediat după ce e gata.
Ingrediente
Ca ingrediente, aveți nevoie de 750 g carne de miel cu os, 5 legături de usturoi verde, 8 legături de ceapă verde, 100 ml ulei, 2 linguri de bulion și nu în ultimul rând, 1 linguriț de condimente pentru miel, pentru un gust și mai bun!
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să prăjiți carnea de miel pe toate părțile într-o tigaie cu ulei încins. După ce-l scoateți, în același ulei căliți apoi ceapa și usturoiul după că le-ați tocat mărunt. Când observați că s-au înmuiat, puneți apoi condimentele „în ploaie” pentru miel și oaie, bulionul cu atâta apă cât sos vreți să obțineți în final. Lăsați totul să dea un clocot. La ultimul pas trebuie să puneți carnea într-un vas de cuptor alături de sosul pregătit și lăsați totul la cuptor pentru 30 de minute.
Trucuri pentru cel mai bun stufat de miel tradițional
Pentru un bun stufat de miel tradițional gustos, puteți folosi ca truc presărarea mărarului și pătrunjelului peste, înainte de a mânca. Ba mai mult, puteți căli carnea de miel în puțină untură. Conform gospodinelor, cel mai bine este să-l serviți cu mămăligă caldă, având un mai mare „impact” asupra papilelor gustative.
Câte calorii are stufatul de miel
În general, stufatul de miel conține 104.8 calorii pe 100 de grame, ceea ce înseamnă 5.24% din totalul de 2000 de calorii recomandat pe zi.