Sunt sau nu fructele de mare de post? ÎPS Teodosie despre greșeala credincioșilor: ”Asta e lăcomie”
Fructele de mare au devenit un aliment destul de controversat în rândul credincioșilor care doresc să se pregătească pentru Paște ținând post. Persoanele care țin Postul Paștelui consumă fructe de mare crezând că sunt potrivite pentru post, însă, în realitate, fac o mare greșeală. ÎPS Teodosie a venit cu lămuriri despre acest aliment!
- Fructele de mare, aliment de post?
- Ce a declarat ÎPS Teodosie despre Postul Paștelui
Tot mai mulți credincioși consumă fructe de mare în Postul Paștelui, crezând că sunt alimente de post. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa, chiar dacă fructele de mare sunt recomandate de Biserica din Grecia, dar și de cea din Rusia.
Sunt sau nu fructele de mare de post?
În toiul Postului Paștelui, ÎPS Teodosie vine cu lămuriri cu privire la alimentele care sunt potrivite pentru post și care nu sunt. Fructele de mare sunt un aliment extrem de răspândit printre credincioși dar, conform declarațiilor Bisericii, cei care consumă acest aliment în Postul Paștelui fac o mare greșeală.
Chiar dacă sunt considerate de post de către Biserica din Grecia și cea din Rusia, credincioșii nu ar trebui să consume fructe de mare. La postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie a declarat că persoanele care doresc să țină post trebuie să fie foarte atente la alimentele pe care le consumă.
ÎPS Teodosie a declarat că persoanele care consumă fructe de mare în post dau dovadă de lăcomie și că fructele de mare sunt, în realitate, ființe vii, indiferent dacă au sânge sau nu. ÎPS Teodosie a dat spre exemplu și laptele sau brânza.
Ce a declarat ÎPS Teodosie despre fructele de mare
ÎPS Teodosie a afirmat că cei care consideră că fructele de mare sunt potrivite pentru post recurg la o așa-numită ”șmecherie”.
”E foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt niște ființe. Chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentație falsă. Unde ați văzut sânge în lapte și brânză. Nici vorbă! E un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a declarat ÎPS Teodosie.
Postul Paștelui este cel mai lung și aspru post din an și a început anul acesta pe 15 martie. Postul Mare durează 40 de zile, la care se adaugă şi Săpămâna Patimilor. Credincioșii se abţin de la anumite alimente, cum ar fi carne, ouă, pește, brânză, lapte, dar postesc și sufletește, prin rugăciune și prin iertare.
De asemenea, credincioșii se abțin de la petreceri, având în prim-plan suferințele prin care a trecut Mântuitorul pe cruce.