Supă de pui cu tăiței. Rețetă tradițională, ca la mama acasă
Supa de pui cu tăiței este acel preparat care se potrivește perfect în zilele de iarnă friguroase, bun la gust, dar și bun pentru sănătate. O rețetă tradițională, ca cea pe care o urma mama în copilărie, și câteva ingrediente sunt elementele de care ai nevoie pentru a putea să faci chiar tu o supă delicioasă.
- Cea mai bună supă de pui cu tăiței.
- Reațeta tradițională simplă.
O supă bună de pui cu tăiței poate fi pe și pe placul celor care nu sunt mari fani ciorbe și supe. Un preparat ușor și simplu de făcut, supa de pui cu tăiței făcută după o rețetă tradițională îți va aduce înapoi amintiri din perioada copilăriei, în care mama sau bunica o preparau pentru tine.
Rețetă supă de pui cu tăiței
Înainte să vă prezentăm rețeta de supă de pui cu tăiței, există câteva trucuri de care trebuie să țineți cont dacă vreți să iasă totul perfect. Supa trebuie să fiarbă pe foc foarte mic, iar oala nu trebuie să fie acoperită cu capac. De asemenea, ea se spumeaza regulat, pentru a fi cât mai limpede.
Ingrediente
- 1 pui (1 kg)
- 2 morcovi medii
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă medie albă
- 2 felii rădăcină de țelină groase de cca 2 cm
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare
Începeți prin tăierea puiului în bucăți potrivite. Se umple o oală cu 6 l de apa rece, se adaugă 1 lingură rasă de sare și bucatile de carne. Puneți oala pe foc mic. Când supa începe să fiarbă în clocote foarte mici, adunam regulat spuma formată la suprafață.
Când nu se mai formează spuma, adăugam morcovii curățați și spălați, rădacina de păstârnac și pătrunjel, curatate și spalate, feliile de telina și ceapa întreagă, curățată de foi.
Stingem focul când carnea este patrunsa. Tăițeii nu se adauga niciodata în toată cantitatea de supă obținută. Astfel, pentru doua persoane, punem 1l de supa de pui intr-o oala separata, pe foc mic, adăugam 100 g taitei și fierbem supa pentru cca 3-4 minute sau până când tăițeii sunt fierți.
La final, adăugam pătrunjel proaspăt tocat, piper proaspat macinat și servim supa imediat, fiind la alegere dacă serviți cu bucăți de carne și legume din supă.