Tartă cu dovlecei și cartofi. Un preparat culinar ideal pentru zilele de vară
Ai rămas în pană de idei și nu știi cu ce preparate culinare să îți mai răsfeți papilele gustative? Ce ai spune dacă ai profita din plin de legumele de sezon și ai face o tartă cu dovlecei și cartofi? Noi îți prezentăm rețeta pas cu pas și suntem siguri că o să te cucerească după prima gustare.
- Tartă cu dovlecei și cartofi
- Rețeta pas cu pas
Tartă cu dovlecei și cartofi
Nu mai trebuie să aștepți și este momentul să profiți de savoarea dovleceilor și a cartofilor, mai ales că în aceeași oală au un gust extrem de bun. Iată cum se prepară pas cu pas și îți garantăm că o să impresionezi pe toată lumea cu el.
Ingrediente:
- 1 foaie de aluat fraged rotundă
- 4 cartofi medii
- 3 dovlecei
- 2 ouă
- 150 g ricotta (urdă)
- 2 linguri parmezan
- sare și piper după gust
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Deși pare a fi un preparat complicat, nu este deloc așa, prin urmare, pentru început cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie bucăți mai mici, apoi se pun într-o oală la fiert, cu un praf de sare.
Când sunt moi, îi scoatem din apă în care au fiert și îi dăm deoparte, între timp însă, dovleceii se spală, se taie felii, apoi ceapă se curată și se taie mărunt. Într-o tigaie adăugăm 3-4 linguri ulei de măsline, punem ceapă să se prăjească, după care punem și dovleceii felii, îi lăsăm câteva minute până se înmoaie și prind culoare, apoi îi amestecăm ușor cu cartofii fierți și îi lăsăm deoparte, până când se mai răcesc puțin.
Ungem tava pentru tarta cu unt și punem aluatul fraged și îl înțepam cu furculiță. Punem apoi compoziția de cartofi cu dovlecei în formă și o distribuim uniform pe toată suprafață. Separat batem ouăle, condimentăm cu sare și piper, adăugăm ricotta și parmezanul, omogenizam totul și le punem deasupra peste legume, iar cu restul de aluat acoperim marginile tartei.
Se lasă pentru 30 minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius, iar apoi poate fi servit cu cei dragi. Poftă bună!