Tartă de post cu gem și nucă, cea mai simplă rețetă! Cum poți să o prepari în doar câteva minute
De Razvan Paltin.
Publicat pe 28.11.2021 la 18:24
Actualizat pe 28.11.2021 la 18:24
Zilele de post pot fi mult mai ușoare, asta atunci când prepari o tartă cu gem și nucă cu care îți poți surprinde imediat familia. Își prezentăm cea mai simplă rețetă de post cu care îi va da gata pe toți.
- Vei obține 4 tarte gustoase
- Mod de preparare și ingrediente
Rețetă de tartă de post cu gem și nucă
Tarta de post cu gem și nucă e un desert în care nu vei avea nevoie deloc de unt sau ou, iar aluatul va fi la fel de ușor de modelat, chiar dacă e făcut doar din ulei. În doar o oră poți avea 4 mini tarte cu care să-ți surprinzi întreaga familie.
Pentru a prepara tartele de post cu gem și nucă ai nevoie de următoarele ingrediente:
200 grame făină
2 linguri zahăr pudră
un praf de sare
esență de vanilie
o jumătate de plic de praf de copt
50 ml ulei
aproximativ 8 linguri apă rece
gem de prune
nucă
Mod de preparare
Mai întâi de toate se va pune într-un vas făina, praful de copt, zahărul, sarea, dar și esența de vanilie. Acestea se vor amesteca, iar după câteva minute se va adăuga peste uleiul pe care îl vom încorpora în compoziție.
După ce ați amestecat se va obține un aluat nisipos. Imediat se adaugă cele 8 lingurițe de apă și se va începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic. În cazul în care mai e nevoie se va mai putea adăuga apă sau făină, după caz.
Aluatul obținut se va pune într-o formă de tartă pe care îl veți modela cu ajutorul degetelor. Se pune în tartă gemul și nuca, după care se va modela diverse modele pentru a pune capat acestora.
Tartele se pun la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute sau până când vor prinde o culoare frumoasă. Se scot pe o farfurie sau un prosop, iar pe deasupra se vor pudra cu zahăr.
Citește și: Cum pregătești cea mai bună prajitură de post cu bulion! Rețetă simplă și rapidă