Trei rețete de ovăz proteic pe care vei vrea să îl mănânci zilnic. Este delicios și te scapă de kilogramele în plus
Publicat pe 25.02.2025 la 08:46 Actualizat pe 25.02.2025 la 08:46
Terciul de ovăz este recomandat celor care vor să scape de kilogramele în plus. Ovăzul este o sursă bună de fibre, așa că vei mânca mai puțin. Ovăzul poate fi combinat cu fructe și nuci și poate fi pregătit cu o seară înainte.
- Cum să pregătești ovăzul
- Trei rețete de ovăz proteic
Specialiștii recomandă celor care vor să slăbească să mânânce, în special, la micul dejun terci de ovăz care poate fi servit cu fructe și nuci. Se poate pregăti și cu o seară înainte, iar dimineața și se adauge fructele și/sau nucile preferate. În terciul de ovăz se poate pune și ciocolată, dar atâta vreme cât este ciocolată neagră.
Trei rețete de ovăz proteic
Ovăz proteic cu unt de arahide și gust de biscuiți
Ingrediente:
trei curmale Medjool fără sâmburi, tocate
o cană și jumătate de lapte de soia neîndulcit
1 cană și jumătate de ovăz
iaurt grecesc
o lingură de unt de arahide
extract de vanilie
sare
Se amestecă laptele de soia neîndulcit cu ovăzul și iaurtul grecesc. Se adaugă și extractul de vanilie, sare și se amestecă bine. Se lasă peste noapte la frigider, iar dimineața se amestecă din nou și se adaugă bucățele de ciocolată neagră și untul de arahide.
Ovăz cu iaurt și merișoare
Ingrediente:
- lapte de soia neîndulcit
- două căni de ovăz
- iaurt grecesc
- patru lingurițe de extract de vanilie
- o lingură de semințe de chia
- scorțișoară măcinată
- sare
- merișoare congelate
- o linguriță de miere de albine
- suc de portocale
Se amestecă laptele, ovăzul și iaurtul. Se pune mai apoi și extractul de vanilie, semințele de chia, scorțișoara și sare. Se amestecă bine și se lasă la frigider peste noapte. Dimineața se amestecă din nou, iar într-un vas se pun merișoarele împreună cu suc de portocale și ghimbir.
Se las pe aragaz pentru câteva minute la foc mic și se amestecă din când în când. Când merișoarele sunt gata, se iau de pe foc și se pun peste ovăz și se adaugă două linguri de miere de albine.
Ovăz proteic cu gust de plăcintă cu piersici
Ingrediente:
- patru piersici proaspete, decojite și tocate
- apă
- scorțișoară măcinată
- sare
- două căni de ovăz
- iaurt grecesc
- semințe de chia
- extract de vanilie
Se decojesc și se taie piersicile, iar într-un vas se adaugă piersicile, apa, scorțișoara măcinată și sare. Se lasă pe aragaz la foc mic și se amestecă din când în când. Apa trebuie să se evapore complet. După 6-7 minute, se ia de pe foc, se pune amestecul într-un bol și se lasă la răcit.
Între timp, se amestecă ovăzul, laptele, iaurtul, semințele de chia și extractul de vanilie. Se toarnă amestecul de piersici într-un bol, se adaugă și ovăzul cu lapte și se pune pe deasupra încă puțin extract de vanilie.