Vinete japoneze glazurate. O rețetă de post, pentru toată familia
Urmează să ai musafiri sau doar dorești să îți surprinzi membrii familiei?! Ei bine, acest preparat poate fi perfect pentru tine! Este gata în mai puțin de o oră și, chiar dacă nu ai încercat până acum această rețetă, îți garantăm că o veți îndrăgi, de la mic la mare. Iată cum se prepară vinetele japoneze glazurate!
- Rețetă din bucătăria japoneză
- Perfectă pentru perioada postului
- Cum să prepari vinetele glazurate
Vinetele glazurate cu miso (Nasu dengaku) sunt în multe meniuri japoneze. Sunt unul dintre felurile principale de mâncare în bucătăria japoneză. Sunt gata într-un timp record și cu siguranță vor fi și pe gustul tău.
Vinete japoneze glazurate
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cele mai delicioase vinete japoneze glazurate!
Ingrediente:
- 5 vinete japoneze
- 50 de grame de miso roșu
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 30 ml. mirin
- 30 ml. sake
- 40 gr. sirop de agave
- 1 lingură de susan ușor rumenit
- partea verde de la 2 fire de ceapă
Mod de preparare:
Se spală bine vinetele și șterg cu un prosop curat. Se taie în două și se ung cu ulei pe partea secționată. Într-un castron se amestecă mirinul cu miso și sake, adăugând și sirop de agave. Cu o lingură se unge partea secționată de la fiecare vânătă cu acest amestec.
Se pun vinetele pe grătarul foarte bine încins și se gătesc cam cinci minute. Se întorc și se mai țin cam cinci minute și pe partea cealaltă. După ce s-au gătit pe grătar sau pe tigaia grill, se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Se ung peste tot încă un strat generos din amestec și se lasă la cuptor până la 15 minute. Pot fi decorate cu alte ingrediente, de exemplu cu ceapă verde și sunt gata de servit. Poftă bună!