Secretele la care apelează grădinarii pentru a avea trandafiri înfloriți toată vara
Trandafirii sunt printre cele mai atractive flori din grădinile oamenilor, tocmai de aceea toți ne dorim ca aceștia să reziste toată vara. Pentru mulți pare o misiune imposibilă sau greu de îndeplinit, însă cu câteva sfaturi împărtășite de grădinari profesioniști, o să vezi că este mai ușor decât crezi. Haideți să vedem despre ce este vorba!
- Secretele trandafirilor de durată
- Grădinărit după sfaturile grădinarilor profesioniști
Trandafirii sunt în topul celor mai atractive și estetice flori, iar grădinile de trandafiri vor arăta, mereu, deosebit. Sigur ai văzut grădini cu trandafiri care arată impecabil și te-ai gândit că sigur sunt ingrijite de profesioniști. Ei bine, lucrurile arată mai simplu decât credeai. Haideți să aflăm ce trebuie să facem ca să ne păastrăm trandafirii vii toată vara și să arate ca cei îngrijiți de grădinarii adevarați.
Cu siguranță atunci când plantezi trandafiri, dorința ta este să te bucuri de ei cât mai mult timp, dar lucrurile stau altfel, de cele mai multe ori. Pentru a evita să se ofilească mai repede de vreme, trebuie să urmezi câteva sfaturi și să te folosești de câteva trucuri împărtășite de grădinarii iscusiți, astfel grădina ta va arăta de invidiat toată vara.
Înlocuiește trandafirii normali cu cei cu înfloriri repetate
Primul pas este să achiziționezi soiuri de trandafiri cu înfloriri repetate, în loc de cei normali. Aceștia trebuie plantați, neapărat, în zone cu soare. Secretul grădinarilor pentru ca trandafirii să rămână înfloriți toată vara este procesul de tăiere în verde. Mai exact, plantele tinere verzi trebuie ciupite pentru a se forma ramificarea și formarea coroanei pe care vor crește viitoarele tulpini cu flori. Plantele trebuie ciupite deasupra primei frunze cu 5 foliole, iar acest procedeu trebuie repetat de cel puțin două ori.
Alege soiurile care produc mai mulți boboci în vârf
Un alt sfat de care trebuie să ții cont pentru menținerea trandafirilor înfloriți toată vara, este să alegi soiurile de trandafiri care produc mai mulți boboci în vârf. În acest fel, trebuie eliminate părțile mici, astfel încât să rămână doar bobocul mare, care va deveni mult mai bogat după acest proces.
De asemenea, este important să rupem ofilite pentru a nu le împiedica pe cele noi să răsară. După curățarea florilor oriflite, trandafirii trebuie udați o dată sau de două ori pe săptămână. Majoritatea oamenilor tind să exagereze cu hrănirea trandafirilor cu apă, motiv pentru care se crează lăstari în detrimentul florilor. Aceștia se udă doar la bază, fără să uzi bulbul sau să le pui apă doar în farfuria în care stă glastra.
Ultimul sfat este să aplici fertilizanți constant, pentru a favoriza creșterea armonioasă a florilor, de lungă durată. Îngrășământul se pune o dată pe săptămână, când încă se află în procesul de înflorire.