Semnele care îți arată că ai deficit de magneziu. Ce trebuie să faci în această situație
Ai deficit de magneziu atunci când organismul tău nu primește tot magneziul de care are nevoie pentru a se menține sănătatos. Problemele de sănătate legate de deficiența de magneziu sunt rare, dar dacă nivelul de magneziu este scăzut pe termen lung din cauza altor afecțiuni de sănătate, cum ar fi alcoolismul sau luarea unor medicamente, este posibil să fii expus unui risc mai mare. Iată câteva semne care îți arată că ai deficit de magneziu.
- Cinci semne care îți arată că ai deficit de magneziu
- Ce trebuie să faci în această situație
Magneziul este peste tot. Este unul dintre cele mai abundente zece minerale de pe întreaga planetă. Este, de asemenea, unul dintre primele cinci minerale cele mai abundente din corpul uman. Aproximativ jumătate din el se găsește în oase. Este peste tot, dar cumva milioane de oameni suferă de deficiență de magneziu fără să știe măcar acest lucru, deoarece nu există multe teste precise pentru a afla dacă au nevoie urgentă de magneziu, dar există simptome care indică faptul că organismul ar avea nevoie de o cantitate mai mare din acest mineral.
Semne care îți arată că ai deficit de magneziu
Nu este deloc dificil să constați dacă ai deficit de magneziu. Un test de sânge poate verifica nivelul de magneziu. Cu toate acestea, cea mai mare parte a magneziului din organism se găsește în oase și în interiorul celulelor și doar o cantitate mică este prezentă în mod normal în sânge.
Prin urmare, nu există multe teste precise pentru a afla dacă ai nevoie urgentă de magneziu, dar există simptome care indică faptul că organismul tău are nevoie de acest mineral. Unii indicatori includ lipsa de concentrare și de energie pe parcursul zilei. Este posibil să obosești ușor și să ai dificultăți de concentrare. De asemenea, persoanele cu deficit de magneziu tind să fie iritabile și să experimenteze niveluri crescute de stres și anxietate. Alte semne care îți arată că ai deficit de magneziu sunt:
- Sensibilitatea la zgomot
- Tulburări de somn
- Infertilitate
- Dureri de cap frecvente
- Probleme digestive
- Depresie
- Schimbări de temperatură
- Încordare musculară
Există însă și indicatori mai serioși. Este posibil să aveți o lipsă de apetit sau senzații de rău. Dacă ignorați aceste semne, simptomele se pot agrava în bătăi anormale ale inimii, convulsii și schimbări drastice ale dispoziției.
Ce cauzează deficitul de magneziu?
Deficiența de magneziu la persoanele sănătoase este rară, dar poate fi cauzată de:
-o dietă proastă (în special la persoanele în vârstă sau la cei care nu se hrănesc corespunzător)
- diabet de tip 2;
- probleme digestive, cum ar fi boala Crohn;
- vărsături sau diaree de lungă durată;
- probleme cu rinichii;
- utilizarea pe termen lung a diureticelor;
- unele medicamente (de exemplu, comprimate lichide și medicamente pentru ulcere sau reflux) pot cauza niveluri scăzute de magneziu dacă sunt luate pe perioade lungi alcoolism;