Tipul de carne mai slabă decât cea de vită sau porc, pe care puțini oameni o consumă. De ce este recomandată de nutriționiști
Indiferent de tipul ei, carnea are o mulțime de beneficii pentru organism. Conține multe proteine, de care oamenii au nevoie pentru a se menține în formă. S-a descoperit că un tip de carne este mai slabă decât cea de vită sau porc, dar foarte puține persoane o mănâncă.
- Ce carne trebuie să mănânci pentru a beneficia de un aport mare de vitamine
- Are puține calorii și puțini oameni știu de ea
Nutriționiștii recomandă consumul de carne, alături de legume sau alte preparate benefice pentru organism. Oamenii fac alegeri în funcție de ceea ce își doresc, căci unele au mai multe calorii, iar alte tipuri de carne contribuie la procesul de slăbire.
Carnea mai slabă decât cea de vită sau porc, de care puțini oameni știu
Carnea de vită este foarte sănătoasă, are multe proteine și puține calorii. Se gătește de cele mai multe ori cu unt și cimbru pentru a fi fragedă și se servește, de obicei, cu cartofi. Puțini știu, însă, că există un tip de carne și mai slabă decât cea de vită.
Nutriționiștii au atras atenția asupra cărnii de vițel, după ce s-a constat că este mult mai benefică pentru organismul oamenilor. Este recomandă și de persoanele care vor să slăbească, pentru că are puține calorii în raport cu vitaminele și cantitatea de proteină pe care o conține.
Pe lista aportului de beneficii cu care carnea de vițel vine în organismul oamenilor se numără un conținut mare de zinc, fier, calciu, sodiu, fosfor, vitamina B sau magneziu. De asemenea, carnea de vițel conține aproximativ 20 - 40 de grame de proteine la o cantitate de 100 de grame.
Cum se gătește carnea de vițel
La fel ca și carnea de vită, modul de preparare a cărnii de vită este foarte important pentru a nu deveni uscată și fără gust. Este un produs destul de pretențios când vine vorba de gătire, astfel că oamenii trebuie să respecte întocmai rețeta.
Carnea de vițel se gătește în tigaie cu ulei de măsline, ierburi aromatice și zeama de lămâie. De asemenea, poți adăuga și usturoi pentru un plus de aromă. Carnea de gătește până se rumenește, dar nu prea mult, pentru că se va usca.