Cum faci cele mai bune chifteluţe de linte după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat ca la carte
Publicat pe 17.04.2025 la 10:01 Actualizat pe 17.04.2025 la 10:01
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, special de Paşte, format din ouă roşii, un fel principal, chifteluţe de linte, şi un desert, clătite de post cu gem.
- Rețeta lui Chef Horia Manea pentru cele mai gustoase chifteluțe de linte
- Secretul pentru un preparat ca la carte
Ouă roşii
Ouă
Oţet
Vopsea de ouă
Apă
Ulei
Ouăle se lasă la fiert în jur de 10 minute. Într-o crăticioară, se adaugă apă şi oţet. În momentul când apa a dat în clocot, se toarnă vopseaua şi se introduc ouăle. Se lasă timp de 2-4 minute la fiert. La final, se ung cu ulei pentru un aspect lucios.
Rețetă chifteluţe de linte
Linte
Ceapă galbenă
Usturoi
Morcov
Pesmet
Seminţe chia
Sare
Piper
Ulei
Salată verde
Făină
Mod de preparare:
Lintea se amestecă până când devine o pastă. Peste, se adaugă ceapă, usturoi şi morcov ras. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce, seminţe de chia, şi se amestecă. Ulterior, se toarnă şi ulei de măsline şi pesmet. Se formează chifteluţe din compoziţia rezultată, se trec prin făină şi se pun la prăjit în ulei încins.
Rețetă clătite de post cu gem
Făină
Sare
Apă minerală
Esenţă vanilie
Zahăr
Ulei
Mod de preparare:
Se amestecă apa minerală, uleiul, zahărul şi esenţa de vanilie. Când zahărul s-a dizolvat complet, se încorporează făina. Se prăjesc până devin aurii. Se ung cu gem şi se rulează.