Rețetă delicioasă de gyros la farfurie. Secretul lui Janni Alexandridis pentru o carne de porc fragedă și aromată
Janni Alexandridis a revenit cu o rețetă perfectă pentru o după-amiază petrecută alături de familie. Gyrosul la farfurie este preparatul perfect cu care să îți surprinzi prietenii, dacă îți dorești ceva diferit. Iată cum se prepară și ce trebuie să faci să îți iasă carnea fragedă.
- Cea mai ușoară rețetă de gyros la farfurie
- Janni Alexsndridis îți arată toți pașii
Janni Alexandridis, unul dintre cei mai talentați chefi din România, îți prezintă în fiecare ediție ”Meniu de vedetă”, la Antena Stars, rețete delicioase, pe care le poți încerca în propria bucătărie. Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, grecesc, format dintr-un starter, tzatziki, un fel principal, gyros la farfurie, și un desert, iaurt cu fructe.
Ingrediente starter-tzatziki
- iaurt grecesc
- castravete
- mărar
- piper
- oțet
- ulei de măsline
Se folosește iaurt grecesc cu minim 10 % grăsime. Peste, se rade usturoi, se adaugă sare, piper, ulei de măsline și oțet de vin alb. Se amestecă și se adaugă castravetele tăiat în cuburi mici și mărar tocat. Se amestecă și se lasă la frigider.
Ingrediente fel principal-gyros la farfurie
- carne de porc
- oregano
- boia de ardei
- ulei de măsline
- ceapă
- lămâie
- roșii
- usturoi
Carnea de porc se taie în felii subțiri și se marinează cu ulei de măsline, oregano, usturoi ras, boia, sare, piper și iaurt grecesc. Se lasă cât mai mult timp la marinat. Apoi, carnea se prăjește în ulei încins.
Ceapa se taie în felii subțiri, se adaugă ulei de măsline și se condimentează cu sare și zahăr brun. Se lasă măcar 30 de minute pentru combinarea gusturilor. Pentru garnitura de legume, roșiile și castraveții se taie în felii mai groase.
Carnea se servește alături de garnitura de legume și se tzatziki.
Ingrediente desert-iaurt cu fructe
- iaurt grecesc
- miere
- cereale
- afine
- mentă
Se amestecă iaurtul grecesc cu miere și zest de lămâie, pentru un gust mai intens.
Într-un pahar, se începe cu un strat de iaurt peste care se adaugă un strat de cereale, migdale și zmeură. Se repetă pașii.